Buna ziua,
In urma unui import din China as avea urmatoarele nelamuriri:
1. Plata a fost facuta in avans in luna ianuarie si produsele au sosit in martie. Am inregistrat o factura pe nedefinit ca avans marfa la Intrari Valuta, pe care am achitat-o (in ianuarie).
In martie, cand au sosit produsele, am introdus DVI-ul si trebuie sa stornez acea factura de avans.
Cum procedez, deoarece nu imi apare la Reglare stornare nicio factura cu care sa sting factura de avans?
2. Pe factura din China am o pozitie de comision bancar (in valuta). Pe aceasta cum o inregistrez? Pe nedefinit ca si comision bancar (627)?
Multumesc frumos.
Storno avans factura import China
Re: Storno avans factura import China
1. Plata ati inregistrat-o cam asa:
4091 = 401 pentru 100 USD x 4,01 lei/USD
401 = 5124 pentru 100 USD x 4,01 lei/USD
2. Vine factura cu bunuri:
3XX = 401 pentru 100 USD x 4,4 lei/USD
Concomitent stornati factura initiala:
minus 4091 = minus 401 pentru 100 USD x 4,01 lei/USD
Mergeti la reglari, si reglati IN VALUTA
Mergeti la fisa de cont si vedeti daca exista SOLD IN LEI. In functie de soldul existant (fie cu plus (minus 6651 = minus 401 pentru soldul in lei pozitiv; sau cu plus astfel incat soldul sa ajunga pe zero)
Mergeti la REGLARI si alegeti de aceasta data LEI, si reglati sumele.
2. Orice cheltuiala cu marfurile aprovizionate se include in pretul de achizitie. Deci acel comision il treceti pur si simplu in valoarea de achizitie.
4091 = 401 pentru 100 USD x 4,01 lei/USD
401 = 5124 pentru 100 USD x 4,01 lei/USD
2. Vine factura cu bunuri:
3XX = 401 pentru 100 USD x 4,4 lei/USD
Concomitent stornati factura initiala:
minus 4091 = minus 401 pentru 100 USD x 4,01 lei/USD
Mergeti la reglari, si reglati IN VALUTA
Mergeti la fisa de cont si vedeti daca exista SOLD IN LEI. In functie de soldul existant (fie cu plus (minus 6651 = minus 401 pentru soldul in lei pozitiv; sau cu plus astfel incat soldul sa ajunga pe zero)
Mergeti la REGLARI si alegeti de aceasta data LEI, si reglati sumele.
2. Orice cheltuiala cu marfurile aprovizionate se include in pretul de achizitie. Deci acel comision il treceti pur si simplu in valoarea de achizitie.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!