1. Inscrierea oricarei sume de TVA pe factura de vanzare de bunuri second hand in acest regim special. Conform art. 312, alin. 12 din Codul fiscal, “persoana impozabilă revânzătoare nu are dreptul să înscrie taxa aferentă livrărilor de bunuri supuse regimului special, în mod distinct, în facturile emise clienților.”
2. Includerea marjei de profit pe o linie separata in factura, cu TVA. Conform prevederilor Codului fiscal, singurele operatiuni supuse TVA sunt livrarile de bunuri si prestarile de servicii, iar marja de profit nu face parte din niciuna dintre aceste categorii. Practic marja de profit este parte din pretul de vanzare al autoturismului si ar trebui inclusa in prima linie din factura, in suma bruta (inclusive partea de TVA), pentru a respecta prevederile legale mentionate mai sus.
cum este corect sa fie emise facturile?
Facturile emise in regimul special pentru bunuri second hand
-
Facturile emise in regimul special pentru bunuri second hand
Ultima oară modificat Sâm Iul 15, 2017 6:23 pm de către dragoif927, modificat de 2 ori în total.
Re: Facturile emise in regimul special pentru bunuri second
Corect este ca sa existe o singura linie in factura care sa includa toate valorile (valoarea fara TVA+marja+TVA aferenta marjei) si sa scrie asa cum a spus cel care a trimis emailul: art. 319, alin. (19), lit. o) din Codul fiscal.
Explicatia este simpla: in contabilitatea vanzatorului se stie sigur cat este valoarea TVA (exista atasat explicatia ca un DECONT daca vreti) iar prezenta valorii TVA pe factura emisa "îmbie" cumparatorul sa deduca TVA ceea ce nu este corect.
Explicatia este simpla: in contabilitatea vanzatorului se stie sigur cat este valoarea TVA (exista atasat explicatia ca un DECONT daca vreti) iar prezenta valorii TVA pe factura emisa "îmbie" cumparatorul sa deduca TVA ceea ce nu este corect.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Re: Facturile emise in regimul special pentru bunuri second
Multumesc ,am citit si rascitit Codul fiscala ART 319(19), insa vroiam sa aflu si parerea altcuiva inainte de a da raspunsul.
Multumesc inca o data pentru ajutor.
Multumesc inca o data pentru ajutor.