Buna ziua! Am o mica mare problema si anume : societatea de transport a achizitionat un rezervor de combustibil de unde se alimenteaza toate masinile.
Daca stiti sa-mi spuneti care ar fi etapele si inregistrarile in program ca la mine nu a mers. Am facut NIR pt cantitatea intrata in societate apoi am facut o nota de transfer intre gestiuni (rezervor-masina) dar nu am reusit sa trec pe cheltuieli cf. consumului. Dupa transfer gestiunea, respectiv masina alimentata apare fara stoc.
transfer combustibil
Re: transfer combustibil
Ai configurat atat rezervorul cat si fiecare masina ca gestiuni distincte si nu a mers?
Dar de ce ar trebui sa creezi gestiuni pentru fiecare masina in parte si sa faci si transfer?
Pentru combustibilul consumat/dat in consum se face bon de consum (operatii -> bonuri de consum).
Cand vei inchide luna si vei valida "inregistrare operatii contabile aferente stocurilor" va aparea nota contabila 6022=3022.
Pentru combustibilul consumat/dat in consum se face bon de consum (operatii -> bonuri de consum).
Cand vei inchide luna si vei valida "inregistrare operatii contabile aferente stocurilor" va aparea nota contabila 6022=3022.
Da, am creat gestiuni separate pentru fiecare in parte- atat pt rezervor cat si pentru masini.pomparaus scrie:Ai configurat atat rezervorul cat si fiecare masina ca gestiuni distincte si nu a mers?
pentru o evidenta mai buna , pentru a vedea costurile analitic pe masini. pot emite bon de consum doar pe cantitatea consumata efectiv, respectiv cosumul ce apare pe FAZ .balazse scrie:Dar de ce ar trebui sa creezi gestiuni pentru fiecare masina in parte si sa faci si transfer?
La sfarsit de luna trebuie sa am stoc in rezervorul principal dar si in rezervoarele masinilor

Daca te intereseaza asa de tare consumul pentru fiecare masina, de ce nu folosesti optiunea de "grupe"?
Dupa parerea mea, pentru cantitatea ce s-a alimentat in masina efectiv trebuie dat in consum si nu dupa FAZ, adica nu voi considera combustibilul din masina ca si fiind pe stoc in gestiunea masinii.
Dupa parerea mea, pentru cantitatea ce s-a alimentat in masina efectiv trebuie dat in consum si nu dupa FAZ, adica nu voi considera combustibilul din masina ca si fiind pe stoc in gestiunea masinii.