CAM constructii
CAM constructii
Varianta actualizata a programului, in cazul constructiilor, calculeaza CAM la valoarea redusa 0,3375%, dar in OUG 114 era specificat ca se acorda facilitati angajatorilor (deci CAM), numai dupa aprobarea programului de ajutor social.Este corect cum calculeaza? Daca nu este corect, cum as putea rezolva sa calculeze la valoare de 2,25%?
Re: CAM constructii
Introduceți în pdf datele. Manual. Puneți-l să calculeze la 2,25%.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Și vedeți dacă introducând datele corect, pentru construcții, pdf-ul vă calculează cu 2,25 sau cu procentul redus. Că de validat validează fără probleme cu procent redus. Logica mea îmi spune că nu ar trebui să permită/valideze cu CAM redus dacă el nu se aplică.
Domeniul contructii: toti salariatii au sal min 3000 lei, dar unii sunt angajati in cursul lunii, iar unul a plecat in cursul lunii.Cei angajati in cursul lunii au brutul sub 300 lei dar peste 2080, si atunci li se calculeaza contributiile fara facilitati la realizat.
Problema este la cel plecat in cursul lunii care realizeaza un salariu mai mic decat sal minim, si atunci programul calculeaza corect contributiile fara facilitati,dar cu diferente la CAS si Cass pe care le plateste societatea.
In aceste conditii nu se valideaza D112 cu diferente la Cas si CASS.
La CAM am incercat sa modific inainte de generarea pdf-ului,deoarece in pdf ma lasa sa modific la creante, dar la sectiune C4 C5 ramanea la fel.Dar chiar modificand asa nu se valideaza D112.
Cum credeti ca ar trebui sa procedez ?( am actualizat azi programul)
Problema este la cel plecat in cursul lunii care realizeaza un salariu mai mic decat sal minim, si atunci programul calculeaza corect contributiile fara facilitati,dar cu diferente la CAS si Cass pe care le plateste societatea.
In aceste conditii nu se valideaza D112 cu diferente la Cas si CASS.
La CAM am incercat sa modific inainte de generarea pdf-ului,deoarece in pdf ma lasa sa modific la creante, dar la sectiune C4 C5 ramanea la fel.Dar chiar modificand asa nu se valideaza D112.
Cum credeti ca ar trebui sa procedez ?( am actualizat azi programul)
Înseamnă că nu are ore lucrate echivalent cu orele lucrătoare din lună corespunzător timpului lunar lucrat.