Vanzare imobil

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
afrasineia

Vanzare imobil

#1 Mesaj de afrasineia »

Buna seara. In noiembrie 2018 societatea a achizitionat un apartament direct de la dezvoltatorul imobiliar pers.juridica cu taxare inversa TVA. Achitat integral.
Din diferite motive asociatul doreste sa vanda imobilul, cumparatorul fiind persoana fizica ce a beneficiat in trecut de facilitatea TVA 5% pentru achizitie imobil de la o pers.juridica.
De curand a intrat in vigoare OG 25/2018 in care este prevazut printre altele si faptul ca pers.fizice pot beneficia de TVA 5% pentru achizitii multiple de imobile, nu cum a fost pana acum sa ai voie doar o singura achizitie cu TVA 5%.
Din punct de vedere al fiscalitatii ce presupune pentru societatea vanzatoare acest transfer de proprietate catre o pers.fizica?
Fiind micro cu angajati va plati 1% impozit pe venit. Cu TVA cum se procedeaza? Ce platim? Ce inregistram?
Multumesc!

tomac

Re: Vanzare imobil

#2 Mesaj de tomac »

Se va colecta TVA la vânzare. Cota aplicabilă depinde de condițiile în care se vinde imobilul. Dacă se încadrează în criteriile pentru care se aplică 5% atunci se va taxa cu 5% , altfel cu 19%.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

afrasineia

#3 Mesaj de afrasineia »

Vanzarea se va face catre o persoana fizica, director al societatii. Nu este asociat, nici administrator. Se considera persoana afiliata? Mai este nevoie de evaluarea imobilului pentru vanzare? Mentionez ca vanzarea se va face la un pret mai mare decat cel de achizitie. Va multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu este persoană afiliată. Nu este obligatorie evaluarea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns