Buna ziua.
Societatea comerciala A infiintata acum 5 luni a achizitionat parti sociale de la o alta societate B.
Pentru cota parte a partilor sociale detinute la societatea B, societatea A primeste dividende de la societatea B.
De la infiintare societatea A nu a emis nici o factura, toata veniturile societatii fiind cele din 7612 "Venituri din actiuni detinute la entitati asociate" (dividendele de la societatea B).
La inchiderea lunii octombrie 2019 la societatea A, programul Saga atentioneaza ca "Cifra de afaceri (estimata): 336.000 lei. Firma trebuie inregistrata in scopuri de TVA pentru ca s-a depasit plafonul de 300.000 lei."
Parerea mea este ca in acest caz, programul atentioneaza eronat (nu sunt jurnale de vanzari).
Parerea voastra care ar fi?
Merci.
PLAFON CIFRA DE AFACERI TVA
-
Re: PLAFON CIFRA DE AFACERI TVA
Buna ziua... Contul 7612 nu are cum sa imfluenteze cifra de afaceri. La contul respectiv de aplica doar impozitul pe venit 1% sau 3%.... Sunteti sigur ? Am introdus si eu de curiozitate la mine , la o firma neplatitoare de TVA o suma fictiva pt a depasi plafonul,,, si nu s-a schimbat nimic la cifra de afaceri . Undeva trebuie sa existe o greseala in contabilitate
Multumesc pentru raspuns andronec394. La inchidere luna da aceasta atentionare. Incercati de exemplu octombrie 280000 lei, inchideti luna octombrie, apoi in noiembrie alte 230000 lei si incercati sa inchideti luna noiembrie. Programul lasa sa inchideti, dar la fereastra de inchidere luna, apare cu rosu atentionarea. Eu am introdus la articole contabile cele doua sume cu 4531=7612. As trimite si o poza, dar nu cred ca se poate pe acest forum.
-
Am inregistrat cele doua NC in articole contabile ... la mine nu se schimba nimic la cifra de afaceri . ramane neschimbata....