Buna Ziua!
Ma poate ajuta cineva?
Am un salariat, o persoana cu handicap. Este scutit aceea persoana de CAS CASS, si de impozit salar?
Cum trebuie introdus acea persoana in D112, care este procedura?
Am versiunea 516.
Va multumesc!
persoana cu handicap D112
Re: persoana cu handicap D112
Se introduce în Fișiere - Salariați și în funcție de gradul de handicap se alege din lista de detalii opțiunea corespunzătoare (acolo unde apare lista cu prima opțiune "Impozitat").
Datorează atât CAS cât și CASS. Impozit - depinde de gradul de handicap. Programul completează corect 112 în funcție de opțiunea aleasă acolo.
Actualizați versiunea nu pentru că nu se poate introduce corect persoana în versiunea 516 ci pentru că nu veți putea genera declarații pentru ANAF cu ultimele versiuni ale acestora.
Datorează atât CAS cât și CASS. Impozit - depinde de gradul de handicap. Programul completează corect 112 în funcție de opțiunea aleasă acolo.
Actualizați versiunea nu pentru că nu se poate introduce corect persoana în versiunea 516 ci pentru că nu veți putea genera declarații pentru ANAF cu ultimele versiuni ale acestora.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog!
Am o persoana cu handicap incapand cu 01 aug 2020.
Este scutita aceea persoana de CAS CASS, si de impozit salar?
Cum trebuie operat in Saga?
Multumesc!
Ma puteti ajuta va rog!
Am o persoana cu handicap incapand cu 01 aug 2020.
Este scutita aceea persoana de CAS CASS, si de impozit salar?
Cum trebuie operat in Saga?
Multumesc!
Consultați codul fiscal pentru a vedea ce scutiri se aplică dacă dvs considerați că cele scrise în mesajul meu, anterior celui dvs, sunt incorecte.
În Fișiere-Salariați se adaugă ca orice salariat. În panoul de detalii alegeți informațiile necesare.
În Fișiere-Salariați se adaugă ca orice salariat. În panoul de detalii alegeți informațiile necesare.
Am inteles ca persoanele cu handicap accentuat au un spor de 15% la salariu de baza. Trebuie sa trec undeva in program ca sa imi calculeze corect salariu?
Va multumesc anticipat
Va multumesc anticipat
Sporurile sunt in ecranul administrare.
Cauti acolo si il treci spor permannent va avea un numar.
iar la salariat ii treci sporul numarul si automat va fi calculat in stat.
Dar vezi ca trebuie trecut si in REVISAL.
Cauti acolo si il treci spor permannent va avea un numar.
iar la salariat ii treci sporul numarul si automat va fi calculat in stat.
Dar vezi ca trebuie trecut si in REVISAL.
Cum trec in Revisal sporul, daca fac din saga registrul de evidenta?
Multumesc
Multumesc
Definiți sporul în ecranul Configurare salarii din meniul Administrare.
După ce definiți sporul, intrați la Fișiere - Salariați și folosind butonul sporuri, adăugați la fiecare salariat care beneficiază de acel spor, sporul definit anterior.
Intrați la Registrul de evidență. Puneți data consemnării, data de la care beneficiază de acel spor, la fiecare salariat în parte și, la final, apăsați "Copiere fișiere".
După ce definiți sporul, intrați la Fișiere - Salariați și folosind butonul sporuri, adăugați la fiecare salariat care beneficiază de acel spor, sporul definit anterior.
Intrați la Registrul de evidență. Puneți data consemnării, data de la care beneficiază de acel spor, la fiecare salariat în parte și, la final, apăsați "Copiere fișiere".