Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum e corect.
Am o firma de amenajari curti si spatii verzi.Nu mai suntem platitori de tva din ianuarie anul acesta. Cand emit factura pentru pers fizica pot sa ii fac chitanta?
Stiu ca de obicei la pers fizice nu se emit fact dar sunt si cateva exceptii. In legea 28/1999 reactualizata la exceptii de la emiterea bonului fiscal la litera o, scrie ca societatile care fac constructii, amenajari, intretinere locuinte sunt exceptate de la casa de marcat ( Eu cred ca si curtea intra in categoria locuinta, c aface parte din locuinta), iar la litera s scrie ca societatile care emit facturi catre pers fizice si fact nu sunt incasate integral in ziua emiterii lor sau in ziua prestarii serviciului sunt exceptate de la meiterea bonului fiscal. Eu nu incasez in momentul in care emit fact ci dupa cateva zile cand temrin lucrarea.
Totodata mi s-a mai spus, dar nu stiu daca este asa, ca societatile care presteaza activitati peste 50% catre pers fizice nu au nevoie de casa de marcat.
Emit cam 3 fact pe luna pt pers fizice si nu mi-as face casa de marcat pt asta si sunt situatii in care oamenii nu au cont bancar si nu pot sa imi plateasca prin virament.
Deci intrebarea mea este: am sau nu nevoie de casa de marcat in acest caz daca vreau sa incasez prin caserie?
case de marcat
Re: case de marcat
Adresați această întrebare serviciului de asistență contribuabili.
Această informație ce vi-a fost furnizată este lipsită de orice suport legal.
Această informație ce vi-a fost furnizată este lipsită de orice suport legal.
Subiect ridicat ultima oară de tents Mie Mar 09, 2022 3:45 pm.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.