FIRMA A PLATESTE FACTURA FIRMEI B
-
tsirmpasd754
FIRMA A PLATESTE FACTURA FIRMEI B
FIRMA A PLATESTE O FACTURA A FIRMEI B. FIRMA A FACE O FACTURA DE DECONTARE SI ATAT....SI FIRMA B PLATESTE FIRMEI A SI GATA
SAU SE POATE DISPOZITIE DE PLATA SAU CONTRACT DE IMPRUMUT...CUM E MAI BINE
SAU SE POATE DISPOZITIE DE PLATA SAU CONTRACT DE IMPRUMUT...CUM E MAI BINE
Re: FIRMA A PLATESTE FACTURA FIRMEI B
In primul rand nu mai scrie cu majuscule, ca nu e frumos sa tipi pe forum la noi si in al doilea rand vrei sa zici ca firma A plateste un furnizor in numele firmei B (doar in acest caz firma A emite factura de decontare catre firma B), dar te contrazici cand zici ca "firma B plateste firmei A si Gata". De fapt ce vrei sa intrebi...DP, ctr.de imprumut....???
-
tsirmpasd754
imi cer scuze...nici nu stiam ca a scrie cu majuscule ar putea vreodata insemna ca tip la cineva
cand am spus ca plateste ma refer efectiv ca plateste factura de decontare. intrebarea mai pe intelesul tuturor ar fi daca e ok asa sau trebuie sa fac contract de imprumut
cand am spus ca plateste ma refer efectiv ca plateste factura de decontare. intrebarea mai pe intelesul tuturor ar fi daca e ok asa sau trebuie sa fac contract de imprumut
Eu nici de aceasta data nu te inteleg : nu e vorba de plata, ci de facturi. Zici "firma A plateste o factura a firmei B" Intrebare : factura firmei B este emisa pt.firma A sau e a unui partener strict al mei B, firma A platind furnizorul fimei B?
Firma A factureaza catre firma B pt.a-si recupera banii?
Firma A factureaza catre firma B pt.a-si recupera banii?
scuze : firmei nu mei (graba)
-
tsirmpasd754
exact...factureaza firma A catre firma B sau se face contract de imprumut
-
tsirmpasd754
nu inteleg ce nu se intelege.....cum recupereaza firma a banii de la firma b
-
tsirmpasd754
prin ce modalitate
Ce factura si de ce plateste firma A firmei B : ce, ce plateste ?? Zici "firma A plateste o factura a firmei B" Intrebare : factura firmei B este emisa pt.firma A sau e a unui partener strict al mei B, firma A platind furnizorul fimei B?
Ca sa sintetizez ce inteleg eu:
Firma A plateste o factura a firmei B (deci A plateste datoria pe care B o are catre un furnizor)
Pentru acest "serviciu" firma A intocmeste catre firma B o factura. (?)
Ceea ce nu explicati: B nu doreste sa restituie (imediat) banii lui A; A - ca sa "se acopere" in contabilitate - emite o factura.
Luam prima parte: A plateste o datorie a lui B catre un furnizor:
473/461 = 5121 pentru o anumita suma de bani
Contul debitor ramane cu sold pana la clarificarea situatiei dintre cele 2 firme.
Puteti face un contract de imprumut in care A il impumuta pe B pentru o perioada de timp, fara nicio dobanda sau cu o doabanda MAI MICA decat dobanda comunicata de BNR ca sa nu fie nevoie (daca este mai mare dobanda) sa aveti in codurile CAEN activitati financiare (de tip IFN) si sa va trebuiasca aprobarea BNR.
Recuperarea banilor o faceti pe cale amiabila. Nu pot sa cred ca platiti o factura a unui tert pe care nu-l cunoasteti (firma B); cel in numele caruia platiti este o firma pe care o cunoasteti (firma B).
Partea a doua (si ultima):
Pentru acest serviciu firma A ii emite factura firmei B.
Nu este cazul intrucat nu exista relatii contractuale (trebuie sa existe un contract de prestari de servicii)
Deci firma A NU EMITE NICIO FACTURA.
Firma A plateste o factura a firmei B (deci A plateste datoria pe care B o are catre un furnizor)
Pentru acest "serviciu" firma A intocmeste catre firma B o factura. (?)
Ceea ce nu explicati: B nu doreste sa restituie (imediat) banii lui A; A - ca sa "se acopere" in contabilitate - emite o factura.
Luam prima parte: A plateste o datorie a lui B catre un furnizor:
473/461 = 5121 pentru o anumita suma de bani
Contul debitor ramane cu sold pana la clarificarea situatiei dintre cele 2 firme.
Puteti face un contract de imprumut in care A il impumuta pe B pentru o perioada de timp, fara nicio dobanda sau cu o doabanda MAI MICA decat dobanda comunicata de BNR ca sa nu fie nevoie (daca este mai mare dobanda) sa aveti in codurile CAEN activitati financiare (de tip IFN) si sa va trebuiasca aprobarea BNR.
Recuperarea banilor o faceti pe cale amiabila. Nu pot sa cred ca platiti o factura a unui tert pe care nu-l cunoasteti (firma B); cel in numele caruia platiti este o firma pe care o cunoasteti (firma B).
Partea a doua (si ultima):
Pentru acest serviciu firma A ii emite factura firmei B.
Nu este cazul intrucat nu exista relatii contractuale (trebuie sa existe un contract de prestari de servicii)
Deci firma A NU EMITE NICIO FACTURA.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
-
tsirmpasd754
Paturcai iti multumesc mult de tot!