Buna ziua,
Am primit o auto factura ,caci asa scrie pe ea (firma x imi face o autofactura )cu servicii curierat .
Eu am inregistrat firma x ca si client cu acelasi cod fiscal pt ca asa am inteles.Am inreg.factura prin IESIRI si la tip am trecut L.
Este corect?
2. Pe extras eu incasez suma de ..ex 5000 si eu platesc angajatul meu(agentul care livreaza ) 2500 adica un procent din vanzari.
Cum trebuie sa ma inregistrez:
5121=411 5000
mai departe nu stiu
va rog frumos sa ma ajutati
AUTO FACTURA
Re: AUTO FACTURA
1. Da
2. Sumele respective reprezintă venituri de natură salarială care se includ în salariul lunar și se taxează, așadar puteți trece suma fie pe 425 considerând-o avans sau pe 421.
2. Sumele respective reprezintă venituri de natură salarială care se includ în salariul lunar și se taxează, așadar puteți trece suma fie pe 425 considerând-o avans sau pe 421.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
daca inregistrez prin 421 ,clar trebuie sa fac statul de plata ,adica pe langa salariul lor eu trebuie sa adaug si platile catre ei(comision din vanzari),uitandu-ma pe extras am vazut ca soferii care distribuie marfa li se vireaza in contul lor aceste comisioane .
Dau un ex.un angajat are 2 ore deci 328 netul si ei mai primesc 3500 .Eu trebuie sa schimb in stat de fiecare data salariul ?
Dau un ex.un angajat are 2 ore deci 328 netul si ei mai primesc 3500 .Eu trebuie sa schimb in stat de fiecare data salariul ?
Nu. Sumele se pot pune și pe alte venituri în stat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.