Am vandut un Daster neamortizat integral (amortizare ramasa 30000 lei) cu 9700 lei unei personae fizice.Am facut urmatoarele articole:
461=7583 9700 lei
2813=2133 32000 lei
6583=2133 30000 lei
Cheltuiala din 6583 este deductibila sau nu?
Vanzare Dacia Duster
Re: Vanzare Dacia Duster
Orice vanzare inseamna ca ati realizat cerinta din Codul fiscal in care conectarea (recunoasterea) cheltuielilor la venituri se realizeaza.
O cheltuiala este recunoscuta daca este insotita de un venit.
CU alte cuvinte puteati sa vindeti cu 1 leu autovehiculul, iar cheltuiala cu scoatrea din evidenta putea sa fie cea mai mare posibil pentru ca ar fi fost (si este) deductibila fiscal)
O cheltuiala este recunoscuta daca este insotita de un venit.
CU alte cuvinte puteati sa vindeti cu 1 leu autovehiculul, iar cheltuiala cu scoatrea din evidenta putea sa fie cea mai mare posibil pentru ca ar fi fost (si este) deductibila fiscal)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Re: Vanzare Dacia Duster
Da, este deductibilă.
Cerința este să se obțină venituri din tranzacție nu profit obligatoriu din acea tranzacție.
Este de discutat dacă e vânzare la prețul pieței sau este sub-evaluată. Și dacă este vânzare către asociat/administrator sau altă persoană afiliată este recomandat să se poată demonstra că valoarea tranzacției este cea reală și este prețul de piață pentru acel bun.
Cerința este să se obțină venituri din tranzacție nu profit obligatoriu din acea tranzacție.
Este de discutat dacă e vânzare la prețul pieței sau este sub-evaluată. Și dacă este vânzare către asociat/administrator sau altă persoană afiliată este recomandat să se poată demonstra că valoarea tranzacției este cea reală și este prețul de piață pentru acel bun.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.