Va rog daca ma puteti ajuta
Am o factura de vanzare (avans)catre client (tva la incasare) in luna aprilie de 10000 lei
In luna mai in extras de cont exista o incasare de 7000 lei care a presupus patronul ca este de la acest client
In luna iunie afla ca nu se stie de unde sunt acesti bani, mai mult clientul renunta la prestatie
Se intocmeste factura de stornare la factura din aprilie.
Am stornat incasarea de 7000 lei (tva la incasare) in iunie si am contat suma in 473
La stornarea facturii cand doresc sa asociez cu factura din aprilie aceasta nu imi apare
Stornare factura
Re: Stornare factura
In primul rand, pe viitor emite factura proforma, cel mai bine in loc de factura de avans, iar cand ai incasat banii, atunci emite factura de avans.
La orice incasare prin banca, pe extras apare de unde privin banii, dupa presupuneri sa nu inregistrezi sume.
Cum ai facut stornarea incasarii (ca eu n-am reusit sa il inregistrez in asa fel incat sa fie bine)? Faptul ca ai facut o inregistrare simpla fara nici o asociere nu inseamna ca ai facut stornarea incasarii.
Daca esti trimestrial, cele mai bine sterge inregistrarea incasarii de 7.000 lei, verifici daca pe client apare corect coloana "neachitat final", si il reinregistrezi pe 473.
Astfel, la emiterea facturii de storno, vei putea sa il asociezi cu factura initiala.
La orice incasare prin banca, pe extras apare de unde privin banii, dupa presupuneri sa nu inregistrezi sume.
Cum ai facut stornarea incasarii (ca eu n-am reusit sa il inregistrez in asa fel incat sa fie bine)? Faptul ca ai facut o inregistrare simpla fara nici o asociere nu inseamna ca ai facut stornarea incasarii.
Daca esti trimestrial, cele mai bine sterge inregistrarea incasarii de 7.000 lei, verifici daca pe client apare corect coloana "neachitat final", si il reinregistrezi pe 473.
Astfel, la emiterea facturii de storno, vei putea sa il asociezi cu factura initiala.
Re: Stornare factura
sunt platitor lunar tva
stornarea incasarii- am intrat pe factura din aprilie incasare 5121 /4111(-7000)
acolo aveam inainte de inregistrare normal 3000, apoi in iesiri in dreptul facturii imi face neincasat (-4000) - ma gandeam ca o sa apara valoarea initiala 10000
nici de la banca nu stiu de unde sunt banii-nu e nimic scris pe extras
nu stiu cum sa fac
stornarea incasarii- am intrat pe factura din aprilie incasare 5121 /4111(-7000)
acolo aveam inainte de inregistrare normal 3000, apoi in iesiri in dreptul facturii imi face neincasat (-4000) - ma gandeam ca o sa apara valoarea initiala 10000
nici de la banca nu stiu de unde sunt banii-nu e nimic scris pe extras
nu stiu cum sa fac