Înregistrare concediu medical
-
popescudm702
Înregistrare concediu medical
Buna ziua.Am o angajată din 10.01.2020.Cu data de 10.03 a intrat în concediu risc maternal până în 14.06. Din 15.06 are concediu cod 08 sarcina si lauzie. PT concediu cu risc maternal nu era obligatoriu stagiu de cotizare, dar la cel maternal este una dintre conditii.Cum stabilesc baza de calcul având în vedere că nu are 6 luni lucrate? Nu stiu cum ar trebui plătită fiind 2 concedii in aceeasi luna.
-
popescudm702
Re: Înregistrare concediu medical
? Va rog...
Dacă nu are stagiu de cotizare nu i se plătește acel concediu.
Dar verificați dacă în perioada anterioară angajării la dvs nu are stagiu de cotizare realizat la un alt angajator în perioada celor 12 luni anterioare CM ori stagiu de cotizare din situații asimilate angajării: șomaj de exemplu sau CIC.
Dar verificați dacă în perioada anterioară angajării la dvs nu are stagiu de cotizare realizat la un alt angajator în perioada celor 12 luni anterioare CM ori stagiu de cotizare din situații asimilate angajării: șomaj de exemplu sau CIC.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
lorinczig97
Aceasta problema am si eu. CM cod 08 -995. Angajata are stagiu de cotizare la alta societate cu norma intreaga, dar la societatea noastra unde este angajata cu cateva ore pe luna are doar 4 luni cotizate. Am depus concediu prenatal iar raspunsul celor de la CAS Arad: nu se deconteaza deoarece nu are stagiu de cotizare de minim 6 luni la societatea noastra (dar la socitatea cu norma intreaga il are). Ei sustin ca din aprilie s-a modificat legea si trebuie indeplinit stagiu de cotizare la toate societatile unde este angajata. Am cerut baza legala si mi-au spus ca pe site-ul lor scrie un anunt in acest sens. Parerea mea este ca s-a profitat mult de pe urma pandemiei. In acest sens eu nu am gasit o baza legala si astept raspunsul lor oficial cu respingerea acestui concediu. Am incercat sa inregistrez concediu prenatal in saga suportat din FS in totalitate si nu ma lasa deoarece imi spune ca trebuie platit intgral din CCI.
Cum sa procedez? Il inregistrez in CCI si suma nerecuperata o inregistrez ca si cheltuiala, sau nu mai inregistrez deloc concediu prenatal?
Cum sa procedez? Il inregistrez in CCI si suma nerecuperata o inregistrez ca si cheltuiala, sau nu mai inregistrez deloc concediu prenatal?
Pentru LorincziG97
Poate te ajuta cele postate aici:
viewtopic.php?f=9&t=43503&p=265938
Poate te ajuta cele postate aici:
viewtopic.php?f=9&t=43503&p=265938
OUG.158/2005 scrie:Articolul 33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare. (la 19-12-2017, Articolul 33 din Capitolul VII a fost modificat de Punctul 25, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 99 din 14 decembrie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1005 din 19 decembrie 2017 )
Ultima oară modificat Vin Aug 07, 2020 12:51 pm de către balazse, modificat de 2 ori în total.
-
lorinczig97
Va multumesc mult de ajutor!
Nu stiu cum sa procedez mai departe, ca in saga nu pot sa trec la CM rubrica suportat...FS angajator.
Nu stiu cum sa procedez mai departe, ca in saga nu pot sa trec la CM rubrica suportat...FS angajator.
Later edit:
Modificarea fiind efectuata prin Ordin nr. 502/417/2020.Norme scrie: Articolul 58
(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situații dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situație primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalți angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.
(2) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situații dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. B din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, pentru fiecare loc de realizare. În această situație, atât primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical, cât și cele două exemplare în copii certificate de către medicul curant se prezintă spre calcul casei de asigurări de sănătate.
(3) Pe copiile certificate se va înscrie „Conform cu originalul“ și se va aplica parafa și semnătura medicului curant, precum și, după caz, parafa și semnătura medicului șef de secție, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(4) Persoanele prevăzute la alin. (1) și (2) au obligația respectării prevederilor art. 2.