Buna seara
Dupa ce am petrecut doua ore facand tot felul de modificari de gestiuni, ma vad nevoita sa apelez la ajutorul dvs...
Asadar am o firma care face comert cu cereale.
Am definit 2 gestiuni global valorice: m00 si m09
Cumpar cereale de la furnizor cu taxare inversa si inreg in gestiunea de m09 cu tva 9
In momentul in care vand aceste cereale pun cota de tva zero (tot cu taxare inversa vand) si aleg conturile aferente gestiunii m00
La descarcarea de gestiune programul face descarcarea la pretul de vanzare ceea ce nu este ok.
Oare cum ar trebui sa definesc gestiunile si sa fac inregistrarile pt a se face corect descarcarea de gestiune?
Multumesc!
DESCARCARE GESTIUNE AGRICULTURA
Re: DESCARCARE GESTIUNE AGRICULTURA
Daca ai optat pentru metoda global valorica, descarcarea se va efectua la pret de vanzare, nu la pret de achizitie.
Utilizand aceasta metoda, la intrarea in gestiune, trebuie sa inregistrezi si componenta de adaos comercial.
Tinand cont de faptul ca nu ai foarte multe articole si ca in procesul de vanzare se pot negocia preturile de vanzare, eu iti recomand ca folosesti metoda cantitativ valorica, pentru urmarirea si descarcarea gestiunilor.
Utilizand aceasta metoda, la intrarea in gestiune, trebuie sa inregistrezi si componenta de adaos comercial.
Tinand cont de faptul ca nu ai foarte multe articole si ca in procesul de vanzare se pot negocia preturile de vanzare, eu iti recomand ca folosesti metoda cantitativ valorica, pentru urmarirea si descarcarea gestiunilor.
Eugen Pintea