Buna ziua,
Dragi colegi, am nevoie de o mana de ajutor, va rog!
Ma confrunt cu urmatoarea problema : societate de constructii cu un numar de 65 de salariati din care 32 detasati in strainatate, 2 suspendati pentru CIC, 4 salariati cu timp partial de 4 h/zi si 2 salariati cu timp partial de 2 ore pe zi.
Din instructiunile legii 448/2006 reiese ca:
(1) Numărul de angajați care se ia în calcul este numărul mediu de angajați din lună.
(2) Se determină numărul mediu lunar de salariați din fiecare lună ca medie aritmetică simplă rezultată din suma efectivelor zilnice de salariați din luna respectivă, inclusiv zilele de repaus săptămânal, zilele de sărbători legale și alte zile în care, potrivit dispozițiilor legale, nu se lucrează, împărțită la numărul total de zile calendaristice. În efectivele zilnice nu vor fi incluși salariații aflați în concediu fără plată, cei aflați în grevă, cei detașați la lucru în străinătate și nici cei ale căror contracte individuale de muncă sunt suspendate. Pentru fiecare zi de repaus săptămânal sau de sărbătoare legală se vor lua în calcul efectivele de salariați din ziua lucrătoare precedentă, cu excepția persoanelor al căror contract individual de muncă a încetat în acea zi.
(3) Salariații care nu sunt angajați cu normă întreagă vor fi incluși în numărul mediu proporțional cu timpul de lucru prevăzut în contractul individual de muncă.
Cu toate ca in lege e clar ca nu se iau in calcul persoanele detasate in strainatate, programul imi calculeaza fondul .
Ma poate ajuta cineva ? Fac eu ceva gresit ?
Multumesc,
FOND PERS.CU HANDICAP
Re: FOND PERS.CU HANDICAP
Ați operat detașarea în registrul din SAGA?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
albutafture
Re: FOND PERS.CU HANDICAP
Da,am operat,nu am trecut in schimb data de la care am facut detasarea ! Daca trec si data mi-o duce in D 112 si trebuie sa sterg manual la fiecare salariat.
Credeti ca din acesta cauza este calculat fondul eronat ?
Multumesc mult pentru raspuns,