Tva la protocol

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
lupud244

Tva la protocol

#1 Mesaj de lupud244 »

Dragi colegi ,am o dilema si va rog opinia voastra.
Un administrator cumpara diverse alimente, inclusiv bauturi ,tigari.Le inregistrez pe protocol,fara sa deduc tva.Ca sa deduc tva ,tre sa justific ca am dat cadou pana la 100 lei pe o persoana ,restul de tva il inregistrez pe chelt.de protocol.Daca nu justific,nu deduc tva nici la 100 lei. E bine asa ?Aveti alta interpretare?
Multumesc,

paturcai

Re: Tva la protocol

#2 Mesaj de paturcai »

Tigarile si alcoolul le introduceti cu tot cu TVA
(exemplu: tigarile fara TVA costa 100 lei, iar cu tot cu TVA 120 lei, veti introduce in SAGA - la INTRARI in ecranul de jos:
461.ADMINISTRATOR = 401.FURNIZOR pentru 120 lei (deci puneti la cota de TVA zero)
Apoi mergeti in registrul de casa si treceti
5311 = 461.ADMINISTRATOR pentru 120 lei
Alimentele este credibil sa poata fi folosite la mese de protocol, deci TVA este deductibila; nu trebuie sa va bateti capul; administratorul trebuie sa se justifice ce a facut cu alimentele si nu contabilul.
Chiar daca i-ati explicat - probabil - ca nu trebuie sa deconteze pe firma tot ceea ce cumpara de mancare pentru acasa si el nu asculta, nu va bateti capul, nu aveti nicio vina, aveti in schimb obligatia sa introduceti documentele primite in contabilitate.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

Scrie răspuns