Declaratie unica agricultura

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
rusua134

Declaratie unica agricultura

#1 Mesaj de rusua134 »

Bună seara.
Mă poate ajuta cineva cu modul de calcul al impozitului pe venit datorat de un II cu domeniu agricol?
Cum se completează declarația unică in cazul în care II-ul livreaza o parte din producția sa către o cooperativă agricolă?
Cum determin în acest caz valoarea pe care o voi scădea din impozitul pe venit?
Norma de venit pe care o iau în calcul este cea publicată de Ministerul Agriculturii?

tomac

Re: Declaratie unica agricultura

#2 Mesaj de tomac »

de ce să scădeți ceva din impozit pe motiv că livrează la cooperativă agricolă?
impozitul pe venituri agricole se determină în funcție de culturi sau de tipul de animale deținute, nu funcție de vânzări.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

rusua134

#3 Mesaj de rusua134 »

Dar dacă livrează 50% sau mai mult către o cooperativă agricolă II-ul nu e scutit de impozit?

rusua134

#4 Mesaj de rusua134 »

Fiind membru într-o cooperativă și conform legii cooperativelor agricole

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Scutirea de care vorbiți se aplică membrilor cooperativei. Este acel II membru al cooperativei agricole? Dacă da, atunci, da e scutit, altfel nu.

rusua134

#6 Mesaj de rusua134 »

Da, este membru. În cazul acest este scutit în totalitate de impozit sau doar proporțional cu cantitatea de cereale livrată?

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Să ne înțelegem - Întreprinderea Individuală este membru, cu cod fiscal, nu persoana fizică titular al întreprinderii individuale? Dacă da atunci e scutit numai dacă are venituri din activități independente, nu și de impozitul determinat conform titlului IV - capitolul VII din codul fiscal.
Legea cooperației agricole spune că e scutit de impozitul rezultat din valorificarea producției - ori codul fiscal scutește oricum de impozit valorificarea producției obținută din bunurile pentru care datorează impozit pe activități agricole.
În opinia mea - e scutit pentru partea valorificată prin cooperativa agricolă dacă veniturile obținute din comercializare sunt unele ce nu sunt generate de bunurile deținute și pentru care datorează impozit pe venit în funcție de cantitate/suprafață, adică dacă e supus impozitului pe venit din activități independente și nu impozitului pe venitul agricol.

rusua134

#8 Mesaj de rusua134 »

Vă mulțumesc pentru răspunsurile oferite.

Scrie răspuns