Inregistrare in Saga depasire asigurare voluntara
Inregistrare in Saga depasire asigurare voluntara
Va rog sa imi spuneti cum inregistrati in Saga pe statul de plata sumele ce depasesc lunar plafonul celor 400 euro afereti asigurarii voluntare de sanatate platite de firma pentru angajati astfel incat sa scada din salariu suma care se depaseste ? Am inregistrat pe alte venituri dar imi mareste baza de calcul si implicit salariul (adica ca o prima) in loc sa il scada desi calculul contributiilor se face corect . Multumesc!
Re: Inregistrare in Saga depasire asigurare voluntara
Diferenta ar trebui introdusa in statul de salarii, ca avantaj in natura, asupra caruia trebuie sa se calculeze contributiile si impozitul pe salarii. Momentan, in SAGA nu stiu sa existe o astfel de posibilitate. Din cate stiu, exista doar posibilitatea impozitarii avantajului in natura.
In contextul modificarii Codului fiscal, prin OUG 13/2021, ar trebui sa fie implementat modul de impozitare al avantajelor in natura, in SAGA.
In contextul modificarii Codului fiscal, prin OUG 13/2021, ar trebui sa fie implementat modul de impozitare al avantajelor in natura, in SAGA.
Eugen Pintea
Re: Inregistrare in Saga depasire asigurare voluntara
Ca si solutie in acest moment am gasit sa inregistrez pe Alte venituri si in felul asta calculeaza toate taxele dar imi adauga sume pe cheltuieli salariale 641 = 421 si creste salariul pe care il datorez angajatul dar acesta ar trebui sa scada si in plus se dubleaza cheltuiala pt ca deja eu am inregistrata cheltuiala cu asigurarea (6457 = 5121) si trebuie sa stornez manual nota facuta in plus de SAGA 641 = 421 cu valoarea asigurarii platite suplimentar . In acest fel toate taxele ar fi corecte doar ca in D112 se ve declara salariul brut mai mare, ceea ce nu este corect . Chiar daca as inregistra pe stat o retinere tot nu este corect din punctul de vedere al salariului brut declarat .