Buna ziua
Am cateva intrebari legate de un contract de cesiune exclusiva facut intre un SRL si o persoana fizica:
1. Trebuie facuta declaratia 020? Daca da, cine trebuie s-o depuna: cedentul sau cesionarul?
2. Am citit ca: "Impozitul pe venit se calculează drept un procent de 10% din venitul net acumulat. Acesta din urmă se calculează prin deducerea cotei forfetare de 40% din venitul brut (venit brut minus cotă forfetară de 40%).". Pentru deducerea cotei forfetare autorul trebuie sa prezinte documente justificative?
3. Contractul trebuie declarat, presupun, in REVISAL?
Multumesc anticipat pentru raspuns
contract de cesiune exclusiva a drepturilor de autor
-
Re: contract de cesiune exclusiva a drepturilor de autor
1. 020 se depune de către persoana ce se înregistrează fiscal, dacă este cazul
2. deducerile în cote forfetare sunt reglementate de lege și se acordă procentual fără a fi necesară justificarea lor cu documente. Ca la salarii - nu vine salariatul cu documente justificative pentru deducerea personală.
3. de ce presupuneți asta?
2. deducerile în cote forfetare sunt reglementate de lege și se acordă procentual fără a fi necesară justificarea lor cu documente. Ca la salarii - nu vine salariatul cu documente justificative pentru deducerea personală.
3. de ce presupuneți asta?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: contract de cesiune exclusiva a drepturilor de autor
Multumesc pentru raspunsuri
Pentru punctul 3: Am presupus ca se inregistreaza in REVISAL fiind un contract prin care se retin si niste contributii. Ce-i drept, este "Registru de evidenta a salariatilor". In concluzie, sa inteleg ca nu se declara in REVISAL, ci doar apare in D112?
Pentru punctul 3: Am presupus ca se inregistreaza in REVISAL fiind un contract prin care se retin si niste contributii. Ce-i drept, este "Registru de evidenta a salariatilor". In concluzie, sa inteleg ca nu se declara in REVISAL, ci doar apare in D112?