Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, daca se poate cu indrumari legate de setarea corecta a gestiunilor pe puncte de lucru.
Lucrez la o societate care are activitate de restaurant la un punct de lucru si de snack-bar la un altul.
Sunt o gramada de anomalii in prezent in program si din ce am reusit sa imi dau seama, gestiunile nu sunt setate corect, atasez o poza.
Pentru gestiunea restaurantului (global-valorica), sunt corecte urmatoarele setari?
1.
Pizzerie 19% - 371.30 -> 378.22 -> 4428.M1 -> 607.20 -> 707.43 -> 19%
Pizzerie 9% - 371.31 -> 378.2 -> 4428.M2 -> 607.21 -> 707.41 -> 9%
Pizzerie 5% - 371.31 -> 378.2 -> 4428.M0 -> 607.21 -> 707.41 -> 5% (produse intrate cu 9% si iesite cu 5% (produse bar nonalcoolice)
Pizzerie 5% - 371.31 -> 378.2 -> 4428.M0 -> 607.21 -> 707.5 -> 5% (produse intrate cu 9% si iesite cu 5% (vanzarile pe bucatarie)
2.
Pavcom 19% - 371.23 -> 378.20 -> 4428.M1 -> 607.20 -> 707.23 -> 19%
Pavcom 9% - 371.20 -> 378.21 -> 4428.M2 -> 607.21 -> 707.21 -> 9%
GESTIUNE BAR SI RESTAURANT
GESTIUNE BAR SI RESTAURANT
- Fişiere ataşate
-
- GESTIUNE.jpg (34.62 KiB) Vizualizat de 2670 ori
Re: GESTIUNE BAR SI RESTAURANT
Nu are relevanta cota de TVA de la achizitie, ci de la vanzare.
Dupa parerea mea ar trebui sa fie astfel:
1.
Pizzerie 19% - 371.A1.19 -> 378.A1.19 -> 4428.M.A1.19 -> 607.A1.19 -> 707.A1.19
Pizzerie 9% - 371.A1.09 -> 378.A1.09 -> 4428.M.A1.09 -> 607.A1.09 -> 707.A1.09
Pizzerie 5% - 371.A1.05 -> 378.A1.05 -> 4428.M.A1.05 -> 607.A1.05 -> 707.A1.05
2.
Pavcom 19% - 371.A2.19 -> 378.A2.19 -> 4428.M.A2.19 -> 607.A2.19 -> 707.A2.19
Pavcom 9% - 371.A2.09 -> 378.A2.09 -> 4428.M.A2.09 -> 607.A2.09 -> 707.A2.09
Astfel, pe fiecare gestiune poti vizualiza soldurile, atat la nivel de cota de TVA, cat si gestiune.
Dupa parerea mea ar trebui sa fie astfel:
1.
Pizzerie 19% - 371.A1.19 -> 378.A1.19 -> 4428.M.A1.19 -> 607.A1.19 -> 707.A1.19
Pizzerie 9% - 371.A1.09 -> 378.A1.09 -> 4428.M.A1.09 -> 607.A1.09 -> 707.A1.09
Pizzerie 5% - 371.A1.05 -> 378.A1.05 -> 4428.M.A1.05 -> 607.A1.05 -> 707.A1.05
2.
Pavcom 19% - 371.A2.19 -> 378.A2.19 -> 4428.M.A2.19 -> 607.A2.19 -> 707.A2.19
Pavcom 9% - 371.A2.09 -> 378.A2.09 -> 4428.M.A2.09 -> 607.A2.09 -> 707.A2.09
Astfel, pe fiecare gestiune poti vizualiza soldurile, atat la nivel de cota de TVA, cat si gestiune.
Re: GESTIUNE BAR SI RESTAURANT
@balazse Multumesc frumos!
Daca ma mai poti lamuri cu ceva, la setarea "Pizzerie 9% - 371.A1.09 -> 378.A1.09 -> 4428.M.A1.09 -> 607.A1.09 -> 707.A1.09" in acest 707.A1.09 mi se duc venituri tot cu cota tva 5% (apa,sucuri,cafea,bere fara alcool, etc).
Am vanzari cu 9% doar pt livrari la domiciliu, dar nu practicam. Atunci nu ar trebui sa setez contul de venit tot cu 5%?
Inca o nelamurire, daca imi mai permiteti.
Veniturile aferente vanzarilor pe bucatarie, au fost introduse pana acum intrun analitic al 707 si in momentul in care validez inregistrarea raportului Z, imi da eroare "In sistemul global-valoric este necesar sa se lucreze cu conturile analitice setate la nivel de gestiune". Pentru a nu mai continua in mod gresit, acele venituri le pot inregistra intr-un analitic al 704? M-am gandit asa deoarece practic servirea alimentelor in restaurant se considera prestare serviciu/catering.
Marfa aferenta acestor vanzari o inregistrez in 301 si la sf lunii fac 601 = 301 in baza inventarului (stiu, e putin fortat si anormal, dar asa s-a luat decizia la nivel de conducere), deci nu as avea de ce sa inregistrez vanzarile in 707 si sa merg cu erori in continuare.
Are sens ce spun? Imi cer scuze pt insistente, dar vreau ca incepand cu acest an sa am inregistrarile corecte, deoarece nu am sanse in momentul de fata sa explic niste erori din balanta, atata timp cat setarile sunt gresite de cand s-a inceput activitatea de HORECA, descarcarile de gestiune sunt total aiurea facute, dar daca tot am preluat contabilitatea societatii, as vrea sa fac cum e corect.
Va rog sa ma mai ajutati putin. Multumesc anticipat!
Daca ma mai poti lamuri cu ceva, la setarea "Pizzerie 9% - 371.A1.09 -> 378.A1.09 -> 4428.M.A1.09 -> 607.A1.09 -> 707.A1.09" in acest 707.A1.09 mi se duc venituri tot cu cota tva 5% (apa,sucuri,cafea,bere fara alcool, etc).
Am vanzari cu 9% doar pt livrari la domiciliu, dar nu practicam. Atunci nu ar trebui sa setez contul de venit tot cu 5%?
Inca o nelamurire, daca imi mai permiteti.
Veniturile aferente vanzarilor pe bucatarie, au fost introduse pana acum intrun analitic al 707 si in momentul in care validez inregistrarea raportului Z, imi da eroare "In sistemul global-valoric este necesar sa se lucreze cu conturile analitice setate la nivel de gestiune". Pentru a nu mai continua in mod gresit, acele venituri le pot inregistra intr-un analitic al 704? M-am gandit asa deoarece practic servirea alimentelor in restaurant se considera prestare serviciu/catering.
Marfa aferenta acestor vanzari o inregistrez in 301 si la sf lunii fac 601 = 301 in baza inventarului (stiu, e putin fortat si anormal, dar asa s-a luat decizia la nivel de conducere), deci nu as avea de ce sa inregistrez vanzarile in 707 si sa merg cu erori in continuare.
Are sens ce spun? Imi cer scuze pt insistente, dar vreau ca incepand cu acest an sa am inregistrarile corecte, deoarece nu am sanse in momentul de fata sa explic niste erori din balanta, atata timp cat setarile sunt gresite de cand s-a inceput activitatea de HORECA, descarcarile de gestiune sunt total aiurea facute, dar daca tot am preluat contabilitatea societatii, as vrea sa fac cum e corect.
Va rog sa ma mai ajutati putin. Multumesc anticipat!
Re: GESTIUNE BAR SI RESTAURANT
Se pare ca nu ne intelegem.
Faptul ca produsul pe care il achizitionez ii cu cota de TVA de 9%/19%, dar la vanzare eu il vand cu 5%, atunci intrarea/incarcarea se face pe gestiunea de 5%, adica "Pizzerie 5% - 371.A1.05 -> 378.A1.05 -> 4428.M.A1.05 -> 607.A1.05 -> 707.A1.05" si nu "Pizzerie 9%"/"Pizzerie 19%".
Pentru ceea ce vinzi din bucatarie, de ce ai folosii 707, in loc de 7015?
Faptul ca produsul pe care il achizitionez ii cu cota de TVA de 9%/19%, dar la vanzare eu il vand cu 5%, atunci intrarea/incarcarea se face pe gestiunea de 5%, adica "Pizzerie 5% - 371.A1.05 -> 378.A1.05 -> 4428.M.A1.05 -> 607.A1.05 -> 707.A1.05" si nu "Pizzerie 9%"/"Pizzerie 19%".
Pentru ceea ce vinzi din bucatarie, de ce ai folosii 707, in loc de 7015?
Re: GESTIUNE BAR SI RESTAURANT
As vrea sa am un raspuns la intrebarea ta... Si eu ma intreb, dar este o decizie a conducerii si o logica ce pe mine una ma depaseste.
Multumesc mult pentru lamuriri.
Multumesc mult pentru lamuriri.
Re: GESTIUNE BAR SI RESTAURANT
Buna eu am gasit acest tutorial :Cand inregistreazi ALEGI TVA LA ACHIZITIE cu 9 % si alegi contul gestiunii cu 5 % ( gestiunea din care vinzi )
https://www.bing.com/videos/search?q=OP ... ORM%3DVDRE
https://www.bing.com/videos/search?q=OP ... ORM%3DVDRE
Re: GESTIUNE BAR SI RESTAURANT
vezi acest tutorial https://www.bing.com/videos/search?q=OP ... ORM%3DVDREposeaa scrie: ↑Mar Ian 04, 2022 4:10 pm Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, daca se poate cu indrumari legate de setarea corecta a gestiunilor pe puncte de lucru.
Lucrez la o societate care are activitate de restaurant la un punct de lucru si de snack-bar la un altul.
Sunt o gramada de anomalii in prezent in program si din ce am reusit sa imi dau seama, gestiunile nu sunt setate corect, atasez o poza.
Pentru gestiunea restaurantului (global-valorica), sunt corecte urmatoarele setari?
1.
Pizzerie 19% - 371.30 -> 378.22 -> 4428.M1 -> 607.20 -> 707.43 -> 19%
Pizzerie 9% - 371.31 -> 378.2 -> 4428.M2 -> 607.21 -> 707.41 -> 9%
Pizzerie 5% - 371.31 -> 378.2 -> 4428.M0 -> 607.21 -> 707.41 -> 5% (produse intrate cu 9% si iesite cu 5% (produse bar nonalcoolice)
Pizzerie 5% - 371.31 -> 378.2 -> 4428.M0 -> 607.21 -> 707.5 -> 5% (produse intrate cu 9% si iesite cu 5% (vanzarile pe bucatarie)
2.
Pavcom 19% - 371.23 -> 378.20 -> 4428.M1 -> 607.20 -> 707.23 -> 19%
Pavcom 9% - 371.20 -> 378.21 -> 4428.M2 -> 607.21 -> 707.21 -> 9%