productie in curs de executie
productie in curs de executie
la sf lunii am productie in curs de executie
- produs in cur de exec A = 250
- produs in curs de exec B= 350
Cum introduc productia in curs de executie ?
- produs in cur de exec A = 250
- produs in curs de exec B= 350
Cum introduc productia in curs de executie ?
Cea mai simplă metodă este înregistrarea prin articole contabile:
331=711 la finele lunii cu valoarea producţiei în curs
şi
711=311 la începutul lunii următoare
Aceste articole contabile se pot face baza unor rapoarte de producţie specifice
Altfel, o a 2-a metodă ar fi:
Creezi la Fişiere - Tipuri de articole - un tip articol - Producţie în curs.
Pui conturi astfel:
cont stoc=331
cont venituri=711
cont cheltuieli=711
Bifezi la: consumabil şi produs
La fişiere articole creezi articole la care ataşezi tipul de articol nou creat.
Pentru înregistrarea producţiei neterminate la finele lunii intri la producţie şi operezi un bon de predare pentru articolele nou create.
La începutul lunii faci pe Operaţii - Bonuri de consum - bon de consum pentru acestea.
Eu aş merge pe varianta 1. Saga nu are suport automat pentru producţia neterminată.
331=711 la finele lunii cu valoarea producţiei în curs
şi
711=311 la începutul lunii următoare
Aceste articole contabile se pot face baza unor rapoarte de producţie specifice
Altfel, o a 2-a metodă ar fi:
Creezi la Fişiere - Tipuri de articole - un tip articol - Producţie în curs.
Pui conturi astfel:
cont stoc=331
cont venituri=711
cont cheltuieli=711
Bifezi la: consumabil şi produs
La fişiere articole creezi articole la care ataşezi tipul de articol nou creat.
Pentru înregistrarea producţiei neterminate la finele lunii intri la producţie şi operezi un bon de predare pentru articolele nou create.
La începutul lunii faci pe Operaţii - Bonuri de consum - bon de consum pentru acestea.
Eu aş merge pe varianta 1. Saga nu are suport automat pentru producţia neterminată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
pana aici am inteles,insa daca se poate as avea o intrebare....avand in vedere ca productia in curs la culturile respective se inreg pe parcursul mai multor luni....sa zicem in prima luna se inreg valorile primei luni pe 331=711,iar la inceputul lunii a doua se destocheaza....dar la sf lunii a doua ce valori se stocheaza...chelt aferente lunii a doua sau totale,aferente lunilor 1 si 2....va multumesc ptr ajutor...
Valorile cumulate care se vor regăsi la finele perioadei în soldul contului 331. Acesta, dacă producţia este neterminată, va colecta de-a lungul perioadei toate costurile acesteia până la finalizare.
Adică:
Să luăm un exemplu simplu:
Luna 1
Cheltuieli producţie luna 1 = 1000 lei
Producţie neterminată = 1000 lei
6xx=3xx 1000
331=711 1000
121=6xx
711=121
rezultat = 0
Luna 2
Se reia producţia neterminată:
711=331 1000 lei (soldul contului 331 din luna 1)
Cheltuieli producţie luna 2 = 1200 lei
Producţie neterminată în luna 2 = 1000 lei + 1200 lei = 2200 lei
6xx=3xx 1200
331=711 2200
121=6xx 1200
711=121 1200 (711 în acest caz, înainte de închidere va avea rulaj debitor 1000 provenit de la articolul de reluare a producţiei neterminate şi rulaj creditor 2200 lei echivalentul producţiei neterminate înregistrate în luna 2)
....
Se va proceda identic până la finalizare.
Adică:
Să luăm un exemplu simplu:
Luna 1
Cheltuieli producţie luna 1 = 1000 lei
Producţie neterminată = 1000 lei
6xx=3xx 1000
331=711 1000
121=6xx
711=121
rezultat = 0
Luna 2
Se reia producţia neterminată:
711=331 1000 lei (soldul contului 331 din luna 1)
Cheltuieli producţie luna 2 = 1200 lei
Producţie neterminată în luna 2 = 1000 lei + 1200 lei = 2200 lei
6xx=3xx 1200
331=711 2200
121=6xx 1200
711=121 1200 (711 în acest caz, înainte de închidere va avea rulaj debitor 1000 provenit de la articolul de reluare a producţiei neterminate şi rulaj creditor 2200 lei echivalentul producţiei neterminate înregistrate în luna 2)
....
Se va proceda identic până la finalizare.
in productie neterminata am mers pe varianta a doua, dar m-am blocat acum la sf.perioada semestru, cand am descoperit ca nu pot gasi in balanta total sume la contul 711 intrucat programul a mers cu stornare
711=331 1000
711=331 -1000
daca as face o contare in fiecare luna in articole contabile 711=711 1000
ar denatura suma totala la registru jurnale
m-am blocat? aveti vreo alta sugestie?
711=331 1000
711=331 -1000
daca as face o contare in fiecare luna in articole contabile 711=711 1000
ar denatura suma totala la registru jurnale
m-am blocat? aveti vreo alta sugestie?
Aşa este. Saga face 711=121 în roşu la închiderea conturilor de venituri, astfel că în anumite situaţii contul 711 nu mai prezintă rulaj acesta fiind afectat de această închidere.
Este corect dacă faci 711=711 în acest caz pentru că de fapt ai reconstitui rulajele.
Este corect dacă faci 711=711 în acest caz pentru că de fapt ai reconstitui rulajele.
am urmatoarea situatie mai speciala la productia de fan(lucerna)...in fiecare luna am si productie de fan si cheltuieli care se includ in prod in curs...avand in vedere ca de pe un teren se recolteaza fan de mai multe ori...iar chelt cu recoltarea si transportul se adauga de fiecare data...as avea nevoie de o monografie contabila in aceasta situatie,daca ma poate cineva ajuta,multumesc...
Re: productie in curs de executie
buna ziua. am urmatoarea situatie: se reziliaza o suprafata de teren din arenda pe care au fost efectuate o parte din lucrari. s-a facturat respective suma cheltuita pe lucrari, dar in program saga nu stiu cum sa fac sa-mi scada direct din stocuri productia neterminata.
multumesc.
multumesc.
@foltuta
Se folosește sistemul de producție cu ciclu lung de fabricație și sistem de predare variabil. Se bifează ambele opțiuni în ecranul de configurare
@filipn
Nu se poate scădea direct. Se închide producția și se scade la nivelul recepționat în acel moment.
Se folosește sistemul de producție cu ciclu lung de fabricație și sistem de predare variabil. Se bifează ambele opțiuni în ecranul de configurare
@filipn
Nu se poate scădea direct. Se închide producția și se scade la nivelul recepționat în acel moment.
Bună ziua,am o firma de construcții . Construcții in vederea vanzarii și prestari servicii de construcții către beneficiar.Va rog un ajutor despre cum folosesc programul saga.Am bifat cu ciclu mai lung.
Am creat gestiuni cantitativ valorice la materii prime.produse finite.productie în curs de ex și prestari in curs de executie.Am creat tipuri de articole la produse în curs de executie la conturi am 345-348-711-7015 bifat produs și vandabil și la prestari in curs de executie 345-348-712-704.bifat produs vandabil și nestocat La intrare recepționez materia prima pe tip și gestiune materii prime. Intru la articole creez articol la gest prod în curs,merg la productie pun o dată anume pe care o modific la facturare aleg gestiunea și articol,las gol la preț prestabilit în partea de jos pun lunar consum din materii prime și pe nedefinit alte cheltuieli și valideze lunar .La recepția construcției pun data reala la productie si accept prețul prestabilit , merg la ieșiri și aleg tip prod în curs de executie .La prestari servicii urmez aceiași pași doar cu tip și gestiune corespunzătoare. Va rog sa ma AJUTAȚI, Îmi cer scuze dacă nu am scris unde trebuia.
Am creat gestiuni cantitativ valorice la materii prime.produse finite.productie în curs de ex și prestari in curs de executie.Am creat tipuri de articole la produse în curs de executie la conturi am 345-348-711-7015 bifat produs și vandabil și la prestari in curs de executie 345-348-712-704.bifat produs vandabil și nestocat La intrare recepționez materia prima pe tip și gestiune materii prime. Intru la articole creez articol la gest prod în curs,merg la productie pun o dată anume pe care o modific la facturare aleg gestiunea și articol,las gol la preț prestabilit în partea de jos pun lunar consum din materii prime și pe nedefinit alte cheltuieli și valideze lunar .La recepția construcției pun data reala la productie si accept prețul prestabilit , merg la ieșiri și aleg tip prod în curs de executie .La prestari servicii urmez aceiași pași doar cu tip și gestiune corespunzătoare. Va rog sa ma AJUTAȚI, Îmi cer scuze dacă nu am scris unde trebuia.
-
Buna ziua, Am introdus o firma cu productie dar nu se inregistreaza productia pe contul 345, respectiv descarcarea de materii prime pe contul 601/301. Ce setari trebuie sa fac?
- balazse246
Notele contabile se vor genera automat, cand la "operatii" -> "inchidere luna" -> validezi "inregistrare operatii contabile aferente stocurilor".
-
Buna ziua. Am validat operatiunea cu stocuri si tot nu inregistreaza productia si descarcarea de materii prime folosite.
- balazse246
Verifica perioada pentru care ai introdus acele descarcari, ca sa fie identica cu perioada inchisa.
productia in curs trebuie sa fie transferata la productie finita si abia apoi o sa descarce materiile prime, etc..