Facturare
Facturare
Bună, m-am angajat la o firma unde suntem 2 contabili deci două păreri.Firma face prestari servicii construcții și productie mobila. Se încheie un contract cu un beneficiar pentru prestari servicii construcții respectiv pentru executarea de mobilier.Factura a fost întocmită pe o singura poziție prestari conform contract inregistrare în contul 704.La Factura a atașat un deviz pt consum construcții respectiv cu corpurile de mobilier executate.Din punctul meu de vedere Factura trebuia sa cuprindă 2 poziții prestari servicii construcții cont 704 respectiv mobilier (care a fost înregistrat 345-711) în contul 7015. Și mobilierul nu are legătură cu devizul.
Re: Facturare
Ce apare exact in contract? Sunt mentionate ca pozitii diferite, precum sunt mentionate si pretul pentru fiecare?
Prestari servicii,reabilitare
De cand reprezinta mobilierul "reabilitare"? Cumva face parte din constructie?
Exact asta le- am spus și eu, l- ati construit din cărămida ?mobilierul nu are ce cauta în deviz si se facturează separat ca și vanzare produs finit cont 7015, mobilierul
l- a realizat de la a la z Nu l-a reparat sa fie prestare de serviciu și sa ii facă deviz. Corect?
l- a realizat de la a la z Nu l-a reparat sa fie prestare de serviciu și sa ii facă deviz. Corect?
In ceea ce am postat mai sus, nu m-am referit la facturare, ci la contract.
In mod normal, trebuie sa facturezi conform contract.
La o adica, daca ai semnat un contract pentru "reabilitare" a unei contructii, cum ai putut sa treci in contract ca vei executa si un mobilier in cadrul acelui serviciu (sunt doua lucruri diferite, cel putin dupa parerea mea, dar este posibil sa gresesc)?
Ca si prim pas intotdeauna trebuie vazut ce este in contract, daca contractul ii facut aiurea, atunci ar fi optim sa se corecteze (de exemplu cu un act aditional).
In mod normal, trebuie sa facturezi conform contract.
La o adica, daca ai semnat un contract pentru "reabilitare" a unei contructii, cum ai putut sa treci in contract ca vei executa si un mobilier in cadrul acelui serviciu (sunt doua lucruri diferite, cel putin dupa parerea mea, dar este posibil sa gresesc)?
Ca si prim pas intotdeauna trebuie vazut ce este in contract, daca contractul ii facut aiurea, atunci ar fi optim sa se corecteze (de exemplu cu un act aditional).
Bun, și atunci dacă contractul este făcut pe reabilitare constructii sa fac un act adițional în care sa fie specificat și productie de mobilier sau sa mai fac un contract de furnizare? Exista un singur deviz în care apare tot ce e legat de prestarea de servicii respectiv și corpurile de mobila. Factura sa fie făcută cu doua poziții?ca nu pot vinde cele 2 în același cont trebuie 704 și 7015 . Mulțumesc frumos pt răbdare.