gestiuni diferite vanzare preturi diferentiate
gestiuni diferite vanzare preturi diferentiate
Am urmatoarea situatie: trei puncte de lucru :mag1,mag2,mag3.
Mag 1 si Mag 2 sunt legate in retea fiind la distanta foarte mica unul de celalalt).Receptiile pt Mag 1 si Mag 2 se fac in aceeasi locatie(Mag 1).Preturile de vanzare sunt uneori diferite, intrucat aprovizionarea se face la fiecare punct in parte in functie de necesitati. Desi in Saga pe gestiuni diferite imi da voie sa pun preturi diferentiate la acelasi articol, in market line duce la amandoua gestiunile pretul cel mai mare.Unde gresesc?
Pentru Mag 1 si Mag 3 am licente .Daca as cumpara o licenta si pt Mag 2 si as face receptiile in locatia respectiva cel mai probabil as putea sa vand cu preturi diferentiate, dar cum fac la importul de date . Nu se vor suprascrie preturile din Mag 1 cu preturile din Mag 2 (articolele avand acelasi cod de bare?). Imi trebuie neaparat importul de date intrucat de aici se fac platile pentru toate punctele de lucru si trebuie sa vad toate facturile. Tot din Mag 1 pleaca datele centralizate catre contabilitate.
Eu am bifat: Fifo; evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni diferite si gestiuni cantitativ valorice Mag1 Mag2 si Mag 3 .
Multumesc!
Mag 1 si Mag 2 sunt legate in retea fiind la distanta foarte mica unul de celalalt).Receptiile pt Mag 1 si Mag 2 se fac in aceeasi locatie(Mag 1).Preturile de vanzare sunt uneori diferite, intrucat aprovizionarea se face la fiecare punct in parte in functie de necesitati. Desi in Saga pe gestiuni diferite imi da voie sa pun preturi diferentiate la acelasi articol, in market line duce la amandoua gestiunile pretul cel mai mare.Unde gresesc?
Pentru Mag 1 si Mag 3 am licente .Daca as cumpara o licenta si pt Mag 2 si as face receptiile in locatia respectiva cel mai probabil as putea sa vand cu preturi diferentiate, dar cum fac la importul de date . Nu se vor suprascrie preturile din Mag 1 cu preturile din Mag 2 (articolele avand acelasi cod de bare?). Imi trebuie neaparat importul de date intrucat de aici se fac platile pentru toate punctele de lucru si trebuie sa vad toate facturile. Tot din Mag 1 pleaca datele centralizate catre contabilitate.
Eu am bifat: Fifo; evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni diferite si gestiuni cantitativ valorice Mag1 Mag2 si Mag 3 .
Multumesc!
Re: gestiuni diferite vanzare preturi diferentiate
Am descoperit si varianta Filiale am bifat tot ce era de bifat, teoretic este ceea ce vreau eu...sa nu se suprapuna datele la importare, dar practic dupa bifare nu inteleg cum fac sa apara articolele in gestiunea 2 cu indice de filiala 2.. cum fac sa duc nomenclatorul de articole in gestiunea 2? 

Ulterior este un pic mai greoi sa treci de pe "filiale".
Poti crea o gestiune noua, care se creaza cu indice de filiala si sa faci un transfer de pe gestiunea veche pe cea noua.
S-ar putea face un transfer intr-un mod simplu, adica prin "administrare" -> "intretinere bd" -> "modificari coduri" -> "modificare cod gestiune", dar neavand informatii despre ce se importa la baza de date principala nu este precis ca este cea mai buna solutie.
La sediu, unde se preiau datele inregistrate prin import cum se tine evidenta? Global-valoric (doar financiar)?
Poti crea o gestiune noua, care se creaza cu indice de filiala si sa faci un transfer de pe gestiunea veche pe cea noua.
S-ar putea face un transfer intr-un mod simplu, adica prin "administrare" -> "intretinere bd" -> "modificari coduri" -> "modificare cod gestiune", dar neavand informatii despre ce se importa la baza de date principala nu este precis ca este cea mai buna solutie.
La sediu, unde se preiau datele inregistrate prin import cum se tine evidenta? Global-valoric (doar financiar)?
Dupa aproape o luna reusesc sa raspund... la sediu se tine evidenta cantitativ valoric ..de o luna. Pana acum am avut gestiuni global valorice la toate punctele de lucru . Trecerea la programul Saga a fost brusca...de aceea am cam facut greseli la configurare..
Eu am creat pe fiecare calculator cate o firma si gestiunea aferenta. Datele le import pe calculatorul de la sediu(magazin 1 ) unde am creat si o firma denumita SC.1+2+3
.
Indicele de filiala ar fi trebuit pus in cazul meu si la gestiuni..
Eu am creat pe fiecare calculator cate o firma si gestiunea aferenta. Datele le import pe calculatorul de la sediu(magazin 1 ) unde am creat si o firma denumita SC.1+2+3

Indicele de filiala ar fi trebuit pus in cazul meu si la gestiuni..
Indicele la gestiuni trebuia folosit, doar daca nu ai creat in acelasi fel gestiunile cum le-ai creat la sediu unde este baza.
Totusi ceea ce ai fi putut incerca este sa folosesti optiunea "client-serve", astfel ai fi lucrat pe aceeasi baza si n-ar fi fost nevoie sa creezi filiale si sa faci import.
Totusi ceea ce ai fi putut incerca este sa folosesti optiunea "client-serve", astfel ai fi lucrat pe aceeasi baza si n-ar fi fost nevoie sa creezi filiale si sa faci import.
-
Buna ziua. Tot citesc si citesc. Deci pana la urma este posibilitatea de a face preturi (de vanzare) diferentiate pe gestiuni? Si daca da atunci cum ?
-
laszlocs: In manual de utilizare >>> " nomenclatoare " >>> "gestiuni "- gasiti raspunsul.
Pentru LaszlocS
Ai evidenta cantitativ-valorica sau global-valorica?
La ce te referi prin "diferentiate pe gestiuni"?
Pentru GheorgheI642
Unde poti asocia un pret de vanzare cu gestiunea (ca nu stiu unde sa ma uit in locatia mentionata)?
Ai evidenta cantitativ-valorica sau global-valorica?
La ce te referi prin "diferentiate pe gestiuni"?
Pentru GheorgheI642
Unde poti asocia un pret de vanzare cu gestiunea (ca nu stiu unde sa ma uit in locatia mentionata)?
-
Cantitativ valorica, dar ma intereseaza si varianta GV. Pret diferentiat pe gestiuni: ex: Unitate economica cu mai multe gestiuni distincte (magazine satesti). Pret vanzare diferit pentru aceiasi articol. Multumesc.
Poti seta un pret de vanzare fara TVA (desi ar fi optim daca ar fi posibil seta si pretul de vanzare cu TVA) la nivel de client, adica daca ai un client denumit "Vanzare magazin 01".
Acum depinde si cum se factureaza.
Daca doresti la nivel de gestiune, acest lucru ar trebui sa propui echipei Saga.
Acum depinde si cum se factureaza.
Daca doresti la nivel de gestiune, acest lucru ar trebui sa propui echipei Saga.
-
Multumesc de ajutor BalázsE.