Buna ziua!
Caut lamuriri generale privitor la capabilitatile SAGA C privitor la codurile pentru articole.
Stiu ca exista urmatoarele:
A - cod articol - generat automat de SAGA si modificabil dar care e legat de TIPUL articolului (marfa/ob.de inventar/piese de schimb/etc)
B - cod de bare - de la sine inteles, doar numeric
C - cod articol client - care se foloseste practic doar pentru identificarea articolului in baza de date a clientului - irelevant pentru mine.
Sunt, insa, in situatia de a dori sa asociez unui articol un cod unic intern "de inventar" indiferent de A.
Exemplu stupid: un televizor are un cod de produs sa zicem "70AU7172". As vrea sa trec acest cod intr-un camp (altul decat denumirea articolului care trebuie sa fie putin mai descriptiva de atat) pentru a-l putea identifica usor atat in SAGA cat si in actele din afara SAGA.
Nu pot folosi codul "A" in sine pentru asta deoarece, daca inregistrez acelasi articol in 2 tipuri diferite (de ex. in marfa si obiecte de inventar in acelasi timp) acest articol va trebui sa aiba doua coduri articol "A" diferite, unul pentru fiecare tip.
Nu pot folosi codul de bare deoarece acesta nu accepta litere sau alte caractere in afara de numere.
Nu ma intereseaza sa folosesc codul de client deoarece codul meu e intern si codul de client oricum nu imi apare nicaieri in cautari etc.
Astfel, exista posibilitatea introducerii unui asemenea cod unic "de inventar", daca vreti, in vreun camp asociat unui articol?
Sper ca am fost suficient de clar in exprimare!
Va multumesc pentru raspunsuri
Cod definit manual pentru articole
Re: Cod definit manual pentru articole
Nu stiu daca am inteles exact ce doresti, dar de ce nu folosesti efectiv codul 70AU7172"ca marfa, iar pentru tot ce inseamna obiect de inventar "70AU7172_OI"?
Informații suplimentare în articole.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Pentru TomaC
Dar la cautare dupa acel cod nu ai cum sa faci, nu?
Dar la cautare dupa acel cod nu ai cum sa faci, nu?
@balasze - zici tu? Ia încearcă. Folosește ALT+F sau click pe iconița cu binoclul în articole.
Asta dacă în articole se dorește departajarea așa. La ceea ce se vinde se folosesc seriile.
Asta dacă în articole se dorește departajarea așa. La ceea ce se vinde se folosesc seriile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ok, eu m-am gandit ca poate ar dorii ca la un export/cautare la situatie achizitii/vanzari sa poate vizualiza informatia in cauza.
Ace informatie va apare doar la "articole" si cand se exporta datele din "articole".
Ace informatie va apare doar la "articole" si cand se exporta datele din "articole".