e-factura
Re: e-factura
Buna ziua,
Am incarcat xml-ul facturii in SPV, factura a fost prelucrata si este valida, am descarcat factura originala (arhivata) semnata din pagina de raspunsuri al anaf-ului dar nu reusesc sa deschid arhiva zipp (in pdf). Poate ma invata cineva care sunt pasi de urmat. Multumesc frumos.
Am incarcat xml-ul facturii in SPV, factura a fost prelucrata si este valida, am descarcat factura originala (arhivata) semnata din pagina de raspunsuri al anaf-ului dar nu reusesc sa deschid arhiva zipp (in pdf). Poate ma invata cineva care sunt pasi de urmat. Multumesc frumos.
Arhiva .zip nu ai cum sa deschizi in "pdf", cu adobe reader.
Arhiva il despachetezi si vezi ce fel de fisiere sunt acolo.
Arhiva il despachetezi si vezi ce fel de fisiere sunt acolo.
-
Multumesc frumos gheorghei642. Cu greu dar am reusit.
Buna ziua ! Am primit raspuns cu privire la transmitarea unei facturi prin e-factura urmatoarea eroare : nu exista mesaje in ultimile 1 zile "titlu" Lista mesaje. Nu inteleg mesajul. Poate ma lamureste cineva ! Multumesc
-
Cel mai sigur este pentru ca factura nu a fost inca prelucrata.
Daca mergi, pe site-ul ANAF- la -> factura electronica-> trimitere factura- > Verificare stare fişier transmis anterior-> Index de incarcare- si aici pui indexul acelacu 40000.... iti va da (cel mai sigur) mesajul: Factura inca nu a fost prelucrata. Va rugam sa reverificati ulterior starea.
Eu am obseravt in ultimile zile ca dureaza foarte mult prelucrarea facturilor.
Buna! Cum inregistrez o e-factura de furnizor? Am primit factura electronica de la un partener si nu stiu sa o inregistrez la intrari. Multumesc
-
A primit azi cineva raspuns pe e factura? Am trimis de dimineata si niciun raspuns! Cam cat dureaza raspunsul?
-
Nici eu nu am primit, pe o factura depusa aseara, tarziu.negreai418 scrie: ↑Lun Iul 18, 2022 3:01 pm A primit azi cineva raspuns pe e factura? Am trimis de dimineata si niciun raspuns! Cam cat dureaza raspunsul?
Acum cateva zile venea vlidarea in cateva minute (2-3-4).
Am actualizat acum. Cum trimit din nou? Daca bifez rectificativ la E-factura in ecranul de tiparire se salveaza, sau cel putin asa o vede programul de declaratii, fara bifa de rectificativ si primesc mesaj ca Efactura are deja un id de recipisa.
Later edit:
Nu mai e nevoie: am schimbat denumirea fisierului xml(am adaugat"-R") si mi le-a luat.
Ultima oară modificat Mar Iul 19, 2022 4:13 pm de către tudosien, modificat 1 dată în total.
- mintutas805
Încerc să trimit o stornare prin e-factura, dar tot primesc mesajul ”nok” cu detalii în recipisă:
<Error errorMessage="E: validari globale
 SCHEMATRON 
 eroare: [BR-CL-01]-The document type code MUST be coded by the invoice and credit note related code lists of UNTDID 1001."/>
 SCHEMATRON 
 eroare: [BR-RO-020]-Codul tipului facturii (BT-3) trebuie să fie unul dintre următoarele coduri din lista de coduri UNTDID 1001: 380 (Factură), 389 (Autofactură), 384 (Factură corectată), 381 (Notă de creditare), 751 (Factură — informații în scopuri contabile).
 			#The invoice type code (BT-3) must be one of the following codes in the UNTDID 1001 code list: 380 (Invoice), 389 (Self-invoice), 384 (Corrected invoice), 381 (Credit note), 751 (Invoice - i ..."/>
XML-ul generat de Saga pentru e-factura conține:
<cbc:InvoiceTypeCode>381</cbc:InvoiceTypeCode>
deci consideră că e o notă de creditare, ceea ce ar trebui să fie valid, totuși nu primesc validare pe nici o factură de storno.
Ceva idei?
 SCHEMATRON 
 eroare: [BR-CL-01]-The document type code MUST be coded by the invoice and credit note related code lists of UNTDID 1001."/>
 SCHEMATRON 
 eroare: [BR-RO-020]-Codul tipului facturii (BT-3) trebuie să fie unul dintre următoarele coduri din lista de coduri UNTDID 1001: 380 (Factură), 389 (Autofactură), 384 (Factură corectată), 381 (Notă de creditare), 751 (Factură — informații în scopuri contabile).
 			#The invoice type code (BT-3) must be one of the following codes in the UNTDID 1001 code list: 380 (Invoice), 389 (Self-invoice), 384 (Corrected invoice), 381 (Credit note), 751 (Invoice - i ..."/>
deci consideră că e o notă de creditare, ceea ce ar trebui să fie valid, totuși nu primesc validare pe nici o factură de storno.
Ceva idei?
-
Problema este la ANAF. Acolo trebuie sa sunam, se pare:mintutas805 scrie: ↑Mar Iul 19, 2022 7:38 am Încerc să trimit o stornare prin e-factura, dar tot primesc mesajul ”nok” cu detalii în recipisă:
 SCHEMATRON 
 SCHEMATRON 
Ceva idei?
viewtopic.php?f=8&t=51621
-
Buna pentru prima data, incerc sa transmit e-factura si vine eroare,BR-CO -25 ce inseamna ? ,sau BT -115 ?sau BT-9 sau RO SI CNP-ul ,rog un raspuns cum sa rezolv aceste erori sau cum sa le transpun in factura. Am descarcat ultima versiune.Multumesc.
-
Buna , eroari la e-factura. BR-CO-25 , BT-115, bt-9, sau BT-20. Cum sa le rezolv. Ma poate ajuta cineva.