Mod operare Ieșiri valută

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
popc717

Mod operare Ieșiri valută

#1 Mesaj de popc717 »

Bună seara,
Aș dori lămuriri în legătură cu următoarele situații:
1. SC plătitoare de TVA din România, prestează servicii IT către o persoană impozabilă din UE (înregistrată ca plătitoare de TVA în statul membru UE), conform art. 278 al. 2 CF. În ieșiri valută, pe ce tip se operează factura emisă către clientul din UE pentru a duce corect suma în decontul de TVA și în D390?
2. SC plătitoare de TVA din România, prestează servicii IT către o persoană impozabilă NON-EU (Elveția). În ieșiri valută, pe ce tip se operează factura emisă către client, pentru a duce corect suma în decontul de TVA?
Vă mulțumesc.

pinteae

Re: Mod operare Ieșiri valută

#2 Mesaj de pinteae »

1. Factura;
2. Factura.
Eugen Pintea

popc717

#3 Mesaj de popc717 »

Mulțumesc pentru răspuns, dar:
1. În urma discuțiilor la asistență contribuabili ANAF, prestările de servicii IT către o persoană impozabilă din UE trebuie fie trecute doar la rândul 3.1. Dacă se operează ca tip factură, livrarea este dusă în decontul de TVA la rândul 3 cât și rândul 3.1.
2. Prestările de servicii IT către o persoană impozabilă non-UE trebuie fie trecute la rândul 3. Dacă se operează ca tip factură, livrarea este dusă în decontul de TVA la rândul 14.
Deci rămâne în continuare întrebarea: cu se operează corect ieșirile pentru a fi duse corespunzător în decont?

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

1. Randul 3.1 din decontul de TVA, face parte din sumele declarate la rd. 3. Ca atare, este corect modul in care sunt incarcate datele in decont;
2. Deocamdata nu stiu sa existe o alta varianta de operare. Sumele de la rd. 14 le vei adauga manual la cele de la rd 3.
Eugen Pintea

Scrie răspuns