Diurne neimpozabile tranportator

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
giurgiua239

Diurne neimpozabile tranportator

#1 Mesaj de giurgiua239 »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un ghidaj: pentru soferii transport international care primesc doar diunea neimpozabila, unde trebuie sa ma duc sa completez astfel incat sa se duca in D112? In sectiunea Diurne" ma pune sa bifezo tara de destinatie, in conditiile in care ei nu au una singura, ci sunt detasati transational cu formular A1 pe teritoriul UE
Am incercat sa le pun de mana in D112, insa nu se mai valideaza declaratia, primesc eroarea de mai jos, cu toate ca am modificat ca si salariat detasat transnational cu formular A1
EROARE detasare (1) - Nu ati completat bifa_UE/ bifa_altstat/ stat_detasat pentru detasat=(3-6) !

Multumesc anticipat!

pinteae

Re: Diurne neimpozabile tranportator

#2 Mesaj de pinteae »

Daca pe parcursul lunii se deplaseaza in mai multetari, poti prelua in ecranul de diurne traseul efectiv al soferului. Pentru fiecare tara in parte, perioada care a fost in deplasare. Dar trebuie sa fi atent sa nu rezulte diferente de diurna, prelucrand mai multe pozitii. Insa, tinand cont de faptul ca inregistrarea diurnelor in ecran, are doar rolul de a se stabili diurna neimpozabila si cea impozabila, in vederea inregistrarii in statul de salarii si D112, cred ca ajunge sa treci o singura pozitie, pentru intreaga luna, iar la tara de destinatie porti sa treci tara in care petrece cel mai mult timp.
Eugen Pintea

Scrie răspuns