Cum este posibil sa ai sold negativ la o gestiune cantitativ valorica ?
La inceputul lunii intra marfa ( peste viu) in magazia cantitativ valorica 371=361.02
In cursul lunii o parte din marfa se transfera in magazinul de desfacere (gestiune global valorica ) 371.1=371
Cealalta parte din marfa se vinde pe factura din 371
La sfarsitul lunii in magazia cantitativ valorica 371 numai avem marfa, adica nu ar mai trebuii sa avem, dar avem sold negativ.
In raportul de gestiune este bine, nu avem sold la 371, avem sold doar la 371.1 care corespunde scriptic si faptic cu raportul zilnic de gestiune din magazin
In fisa contului la 371 avem sold negativ
Firma nu este platitoare de tva
In ziua in care s-a facut transferul 371=361.02, am avut si vanzare din 371 cu factura, aparandu-mi sold negativ, ceea ce nu e normal,marfa era transferata.
gestiune cu sold negativ
Re: gestiune cu sold negativ
Poate ai operat vanzarea din gestiunea in care nu mai aveai stoc!
-
badaraum550
Am operat in aceeasi gestiune, dar nu stiu de ce se intampla asta. Nu are nici o logica, daca imi puteti da o sugestie , va rog.
-
ionescug551
Nu cumva ,atunci cind ai descarcat pestele ca marfa pe factura ai descarcat la pretul de vanzare si tu aveai gestiunea la pret de achizitie?
ionescug551,vanzarea din gestiunea cantitativ-valorica nu creeaza diferente ,deoarece:
4111 - 707 se inregistreaza cu pretul de vanzare
607 -371,descarcarea gestiunii, se inregistreaza cu pretul de achizitie(productie).
Parerea mea,
-Creere cont analitic la destiunea cantitativ-valorica (ct.371.0 nu sintetic ct 371);
-pentru transferul in gestiunea global -valorica ,trebuie inregistrat adaosul comercial.Nu cred ca s-a incarcat in aceasta gestiune mf. cu pret achizitie(productie).
4111 - 707 se inregistreaza cu pretul de vanzare
607 -371,descarcarea gestiunii, se inregistreaza cu pretul de achizitie(productie).
Parerea mea,
-Creere cont analitic la destiunea cantitativ-valorica (ct.371.0 nu sintetic ct 371);
-pentru transferul in gestiunea global -valorica ,trebuie inregistrat adaosul comercial.Nu cred ca s-a incarcat in aceasta gestiune mf. cu pret achizitie(productie).
-
badaraum550
Adaosul comercial a fost inregistrat, o sa incerc varianta cu creearea de cont analitic pentru gestiunea cantitativ-valorica.
multumesc
multumesc