setare grupe articole
setare grupe articole
Buna ziua. Va rog sa ma conseiati in urmatoarea problema. Folosesc saga+market line si toata gestiunea este pe cod bare. Dar eu cand am creat articolele nu am scris si grupa. Acum dupa ani de zile constat ca imi este de folos sa am si grupa articolului (mai ales la inventar). Ca sa pun grupa retroactiv la mii de articole este imposibil,asa ar fii normal dar intreb....nu se poate si altfel ,de exemplu (vise taica vise) din cateva clickuri....Multumesc
Re: setare grupe articole
Există o versiune Saga care are implementată inteligența artificială și modifică automat informațiile în program în funcție de ce dorește utilizatorul.
Problema este că pentru versiunea asta trebuie ca utilizatorul să-și taie degetele mijlocii de la ambele mâini.
Dacă dorești, ia legătura cu cei de la Saga.
Problema este că pentru versiunea asta trebuie ca utilizatorul să-și taie degetele mijlocii de la ambele mâini.
Dacă dorești, ia legătura cu cei de la Saga.
- chirigiui509
Și totuși există o posibilitate de a face asta într-o manieră automatizată.
Complexitatea procesului este dată de tipologia articolelor pe care le aveți la vânzare (pentru produse alimentare si industriale casnice ar fi mai simplu) precum și de felul în care ați definit codurile de bare (coduri proprii, generate din SAGA, sistem EAN13 sau coduri proprietare, standardizate de producător, publicate in anumite baze de date ...match index).
Mai complicată este asocierea codurilor NC si CPV (si la un moment vă va interesa și asta ...gândiți-vă numai la câtă cerneală a curs încercând să fie dezlegată enigma TVA-ului la cafeaua preparată ca băutură caldă).
Dacă-mi dați mai multe detalii vă spun dacă vă pot ajuta cu asocierea articole/grupe sau vă pot da câteva "idei" pe care să le dezvoltați.
Succes!
Complexitatea procesului este dată de tipologia articolelor pe care le aveți la vânzare (pentru produse alimentare si industriale casnice ar fi mai simplu) precum și de felul în care ați definit codurile de bare (coduri proprii, generate din SAGA, sistem EAN13 sau coduri proprietare, standardizate de producător, publicate in anumite baze de date ...match index).
Mai complicată este asocierea codurilor NC si CPV (si la un moment vă va interesa și asta ...gândiți-vă numai la câtă cerneală a curs încercând să fie dezlegată enigma TVA-ului la cafeaua preparată ca băutură caldă).
Dacă-mi dați mai multe detalii vă spun dacă vă pot ajuta cu asocierea articole/grupe sau vă pot da câteva "idei" pe care să le dezvoltați.
Succes!
Multumesc si respect ptr raspunsul Dvs. Deci profilul este gestiune de librarie/papetarie birotica. Codurile de bare sunt EAN13 si generate de programul saga la crearea articolului din butonul CB.Gestiunea o tin pe coduri de bare si vand prin Marketline in regim online,inclusiv casa de marcat. Eu as vrea sa introduc si grupa, stiu raspunsul Saga (retroactiv-manual) care practic nu-l pot aplica. Grupa fiind din 4 litere vreau sa fie o prescurtare a denumirii furnizorului. Eu pot face de acum incolo,normal,dar intrebare este daca se poate face retroactiv. In general eu dau cod de bare nou la fiecare produs intrat,rar am folosit acelasi cod (ex.la caiete si alte cateva articole) Daca am acelasi produs dar de la furnizori diferiti fiecare produs va avea alt cod (al/pentru furnizorului respectiv). Problema a aparut cand am vrut sa fac inventar si am vazut ca poate fii setat si dupa grupa (astfel as avea si un inventar pe furnizori ptr ca grupa=furnizor) si astfel as avea un inventar pe gestiuna X si un inventar si pe furnizor y din gestiunea x. Multumesc anticipat
- chirigiui509
Daca doriți sa definiți grupele de articole utilizând in codificare 4 caractere din denumirea furnizorului ...există (de asemenea) posibilitatea de a face asocierea automatizat. Daca faceți un export de date pentru intrări, va rezulta un fișier DBF in care aveți asocierea intre articole si furnizori. De aici mai departe n-ar trebui sa fie complicat daca aveți posibilitatea de a utiliza un SGBD (scriptul este relativ simplu de scris). ...sau vă pot ajuta pro-bono (mi se pare provocatoare tema).
Întrebarea este cum (vă gândiți să) procedați in cazul in care aveți același articol primit de la 2 furnizori diferiți?! Utilizarea codurilor custom (generate din SAGA) ar permite diferențierea și ar exista posibilitatea de a avea același articol de la 2 furnizori diferiți dar ar ridica o nouă problemă referitoare la generarea codurilor de bare sau la logistică (stocare, merchandiser, ...).
Cu privire la rapoartele suplimentare de care ați avea nevoie, este posibil ca anumite cerințe specifice să nu poată fi integrate în aplicația de contabilitate. Saga este extraordinară aplicație gândită pentru utilizare largă, motiv pentru care anumite elemente de specificitate sunt mai complicat de realizat. Cu toate astea, nevoia de automatizare este tot mai prezentă și înțeleg utilitatea demersului dumneavoastră.
Succes!
Întrebarea este cum (vă gândiți să) procedați in cazul in care aveți același articol primit de la 2 furnizori diferiți?! Utilizarea codurilor custom (generate din SAGA) ar permite diferențierea și ar exista posibilitatea de a avea același articol de la 2 furnizori diferiți dar ar ridica o nouă problemă referitoare la generarea codurilor de bare sau la logistică (stocare, merchandiser, ...).
Cu privire la rapoartele suplimentare de care ați avea nevoie, este posibil ca anumite cerințe specifice să nu poată fi integrate în aplicația de contabilitate. Saga este extraordinară aplicație gândită pentru utilizare largă, motiv pentru care anumite elemente de specificitate sunt mai complicat de realizat. Cu toate astea, nevoia de automatizare este tot mai prezentă și înțeleg utilitatea demersului dumneavoastră.
Succes!
Multumesc. Codul grupei poate sa fie chiar codul furnizorului din program saga(am spus codificare de 4 caractere gandindu-ma la o prescurtare ).O sa aplic sfatul Dvs.,depind de altcineva eu nefiind IT. Va doresc un weekend linistit si cu permisiunea Dvs. revin,aceste grupe mie mi se par foarte importante de alocat in program. Cu respect deosebit ptr intelegerea Dvs la problema solicitata.