Inventariere in programul Saga

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
panaitg

Inventariere in programul Saga

#1 Mesaj de panaitg »

Buna ziua. Nu am folosit niciodata optiunea de inventariere gestiune folosind programul Saga si vreau sa stiu si intreb. Vreau sa fac inventar dar in acelasi timp nu vreau sa opresc vanzarea in magazin. Deci incep inventarul faptic luni la prima ora si introduc in program produsele gasite la momentul respectiv. Inventarul continua si a a doua zi si se termina joi si vanzarea zilnica nu a fost oprita. Eu la sfarsitul inventarierii ,adica joi,dau ,,actualizare stocuri scriptice si astfel obtin valoarea faptica de inventar la data de luni ? si cand validez inventarul stocurile faptice devin noile stocuri scriptice la data de luni ? Eu asa inteleg dar vreau o confirmarea daca este ok de la cineva care face inventar folosind Saga. Multumesc

chirigiui509

Re: Inventariere in programul Saga

#2 Mesaj de chirigiui509 »

Inventarierea este o "poză a momentului". În situația în care doriți să faceți inventarierea concomitent cu vânzarea, poza de la momentul t0 nu va mai fi aceiași cu cea de la t1 (prima vânzare), t2, t3 ...ssmd.
Inventarierea "în dinamică" este posibilă dacă parcurgeți simultan următoarea procedură:
- generați raportul de inventar;
- parcurgeți procedura de inventariere (articol cu articol) si completați valorile rezultate pe coloana Stoc FAPTIC;
- identificați toate articolele cu mișcare în perioada inventarierii și reluați numărarea acestora concomitent cu ajustarea algebrică a valorilor faptice.
În funcție de specificul magazinului, s-ar putea să ajungeți la concluzia că soluția închiderii magazinului este mai ieftină (în echivalent) comparativ cu efortul (și costul acestuia) de a ține evidența articolelor vândute în timpul inventarului.

Scrie răspuns