Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti care este baza de calcul pentru concedii medicale in cazul unui salar minim pe economie ( de ex.3000 lei )pentru care avem facilitate la CAS ,CASS, impozit si CAM 200 lei. Se i-a in calcul suma de 3000 lei sau 2800 si va rog si o baza legala. De la casa de sanatate am primit raspunsul ca suma pentru calcularea bazei este cea la care se achita CAM adica 2800 lei? Multumesc pentru raspunsuri
Baza calcul idemnizatie CM, salar minim, cu facilitate de 200 lei
Re: Baza calcul idemnizatie CM, salar minim, cu facilitate de 200 lei
2800 lei. Citiți OUG 168/2022. Am pus și aici https://www.sagasoftware.ro/salariu-minim-2023-sume-neimpozabile/
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Saga calculeaza la salariul minim de 3000 lei, inseamna ca am gresit baza de calcul la concedii medicale pe anul 2023?
Da, asta inseamna si inseamna ca si eu inclusiv - si probabil multi altii ca noi- am completat si transmis gresit cererile de recuperare CM la Casa in lunile cu medicale.
Nu credeam ca Saga greseste - mi-a scapat, chiar nu m-am gandit deloc. Probabil imi vor respinge solicitarile cand se vor gandi sa ne dea banii (peste mult timp la nivel de ani aici in Bucuresti).
Nu credeam ca Saga greseste - mi-a scapat, chiar nu m-am gandit deloc. Probabil imi vor respinge solicitarile cand se vor gandi sa ne dea banii (peste mult timp la nivel de ani aici in Bucuresti).
Scuze, am scris prostii - baza de calcul pentru CAM este 2800. Pentru indemnizație este 3000 lei. Faptul că se oferă scutire e altceva.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.