Capacitate Saga prelucrare date

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
negulescua966

Capacitate Saga prelucrare date

#1 Mesaj de negulescua966 »

Buna ziua,
Buna dimineata,
Avem licenta Saga pe societate de multi ani.
In 2014, s-a hotarat schimbarea programului de contabilitate si trecerea 
la WINMENTOR, avand atunci peste 450 salariati.
In acest an ne dorim sa revenim la Saga.
Profilul firmei este urmatorul
-productie lohn -98% 
- clienti (6 ) majoritatea din UE si Marea Britanie.
-furnizori - in jur de 30 , cam aceeasi in fiecare luna
-salariati pana la 200 pers
-2 pct de lucru (in 2 orase diferite ) 
-organizare centre de profit
-mijloace fixe in jur de 500 pozitii
-ob inv in folosinta 403 pozitii (dar nu este o urgenta )
-stoc materiale spre prelucrare in in jur de 600 pozitii
-stoc materii prime si auxiliare in jur de 20 pozitii.
-magazin on line -confectii femei folosim platforma e-comerce Merchant-Pro, stoc in jur de 1057 pozitii.
-Produsele comercializate sunt fabricante de noi si este posibil sa fie luni in care nu avem intrari. Facturile emise variaza de la 60 / luna -la 600 / luna , in lunile cu reduceri mari de max 2-3 ori / an.
Va rog foarte mult sa-ma ajutati confirandu-mi sau nu, daca este indicat sa trecem la utilzarea Programului Saga, fara a avea in viitor probleme de natura tehnica.
Multumesc din suflet!

chirigiui509

Re: Capacitate Saga prelucrare date

#2 Mesaj de chirigiui509 »

SAGA reprezintă de fiecare dată o bună alegere (dar este posibil să fiu subiectiv).
Cu privire la eventualele probleme tehnice, cred că sensul întrebării dumneavoastră izvorăște din volumul de activitate.
Dacă da, este destul de puțin probabil să atingeți prea curând limitele bazelor de date (aici discuția este ceva mai amplă).
O mică problemă veți avea cu integrarea magazinului on-line dar găsiți mai multe detalii aici https://www.merchantpro.ro/help/kb/api
Când vorbim de chestiunile tehnice, subiectul îmbracă mai multe aspecte ce merită avute în vedere iar analiza trebuie să îmbrace multe alte zone de interes.
Migrarea de la o aplicație la alta este o decizie greu de luat iar procedura în sine este una complexă.
În oricare dintre situații, opinia mea este că SAGA este o aplicație care se pliază pe specificul dumneavoastră și poate fi o bună alegere (chiar dacă pot fi considerat subiectiv, mă repet).
Succes!

amuzag614

#3 Mesaj de amuzag614 »

Buna seara si scuze ca intervin.
O problema pe care as dori sa o lamurim este cu privire la capacitatea SAGA este daca facfe fata la o baza de date de peste 2 GB.
Am vazut opinii (de la informaticieni) ca este un soft scris intr un libaj de programare depasit si ca la volum mare de date peste 200 de salariati, 500 de facturi pe zi, 20 de puncte de lucru, mu face.
Va rog frumos daca se poate o abordare obiectiva.
Va multumesc

chirigiui509

#4 Mesaj de chirigiui509 »

Întrebarea dumneavoastră este îndreptățită întrucât bazele de date native FoxPro au într-adevăr o limitare la 2 GB. Personal m-am lovit de această problemă într-un alt context iar soluția a venit din splitarea și reorganizarea informației. Am citit câteva articole care propun soluții de depășire acestor tipuri de limitări dar am decis să nu merg în acea direcție (... https://www.tek-tips.com/viewthread.cfm?qid=1746302 ). Este bine de știut că această limitare privește câte o tabelă (fișier DBF) iar informațiile la care faceți referire se împart între multe alte tabele (în formatul clasic).
--------------
SAGA însă permite să migrați bazele de date la Firebird ceea ce (în teorie) n-ar mai prezenta aceleași limitări (... https://firebirdsql.org/en/firebird-technical-specifications/ ).
Revenind la întrebările dumneavoastră vă pot spune că pentru o societate cu 200-300 de angajați, peste 20 de puncte de lucru (unele având câte 3 case de marcat), 28 de gestiuni (cantitativ valorice) ..."testat în producție", SAGA merge bine.
Cu siguranță sunt multe elemente ce mai pot fi optimizate dar, raportat la context, opinia mea este că SAGA poate fi oricând o alegere potrivită.

Succes!

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

500 de facturi pe zi, 20 de puncte de lucru, nu cred că face față..
am avut un caz la o firmă care emitea facturi 80-100 pe zi cu 7-9pozitii fiecare... la fiecare 3-4 luni cream altă firmă nouă și preluam soldurile. Era în rețea și mergea f.greu.. asta e singura soluție găsită ca să rezolvam cumva problema..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Pentru HerganieC
Ati incercat optiunea de "client-server" sau ati ramas la versiunea "standard"?

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

client server se lucreaza..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

chirigiui509

#8 Mesaj de chirigiui509 »

Viteza de lucru este condiționată de mult mai multe aspecte de ordin tehnic. Sigur, și mărimea bazelor de date este un criteriu de avut în vedere dar pentru un volum de tipul celor arătate mai sus, ȘTIU că nu sunt probleme și că aplicația merge fără cusur.
În portofoliul nostru de firme sunt și companii cu volume comparabile cu cele arătate (poate chiar mai mari).
În concluzie, pentru astfel de situații și conexiuni distante, vă recomand să:
- migrați bazele de date la Firebird (client-server);
- utilizați medii de stocare cu viteză de scriere/citire rapidă (M.2 Nvme față de SSD, exclus HDD indiferent de tehnologie);
- spațiul rămas neutilizat pe discul/partița cu SAGA ar trebui să fie minim 50% din mărimea totală a discului (există o curbă de răspuns influențată de acest criteriu);
- utilizați suficientă memorie RAM și cel puțin un procesor decent;
- rețeaua locală ar trebui să negocieze la viteze mari (pentru exemplificare noi utilizăm fibră între echipamentele de comutație dar nu trebuie neapărat să faceți asta);
- conexiunile la terminalele unde se utilizează SAGA, preferabil să fie prin cablu UTP, minim CAT 5e ...similar pentru prizele de rețea, patch panel (considerând că aveți o rețea structurată), patch cord-uri;
...pot să vă mai dau și alte detalii tehnice dar, pentru moment, dacă aceste "minime dotări" le aveți îndeplinite, n-ar trebui să fie o problemă.
Desigur, genul acesta de abordare este specific unei/unor firme mari, acolo unde nu se pune problema bugetului pentru infrastructura IT.
Personal aș avea în vedere și problema salvărilor recurente și integrarea unei soluții cloud care să vă asigure redundanță și backup al bazelor de date.

Pot să existe opinii și critici aduse soluțiilor de mai sus ba chiar să mi se prezinte alternative (de la baze de date la modalități de acces sau tehnologii de dezvoltare) și desigur, voi fi de acord cu orice prezentare argumentată.
Aici însă discutăm de un caz particular iar cazurile particulare reclamă metode specifice, dedicate, punctuale.

Succes!

SAGA este un produs informatic lăudabil iar viziunea echipei (aici se cuvine să aduc mulțumiri owner-ului) își dovedește valabilitatea și actualitatea.
Pentru a nu-i lăuda fără o observație constructivă, aș spune că mai sunt baze de date ce merită/pot fi restructurate dar am încredere că viitorul va determina acest tip de optimizare.
Mai cred că există în rândul utilizatorilor mai multe voci care merită a fi auzite și uneori ascultate când fac propuneri (sunt participanți la acest forum pe care-i apreciez în mod special, îi prețuiesc și îi invidiez profesional :))
De-a lungul timpului am văzut și utilizat mai multe aplicații. În anii '90 utilizam un produs pe două flopy-uri de 5" de la o companie franceză iar mai apoi am văzut și utilizat o serie de alte platforme, CRM-uri (inclusiv aplicații dezvoltate tailor made).
Din 2006, echipa căreia m-am alăturat, a optat să folosească SAGA și chiar dacă mai târziu am studiat/analizat și alte produse, n-am trecut la un alt sistem.
SAGA este o aplicație scalabilă iar modul în care a fost desenată permite abordări de la cele mai simple la cele mai sofisticate fără a pierde din vedere rigoarea.
Știu că mai sunt lucruri de făcut (eu însumi aștept câteva) dar, în orice fel de analiză, trebuie să dăm cezarului ce-i al lui și să mulțumim echipei pentru eforturile constante în direcția automatizării și a armonizării cu schimbările poate mult prea agresive.

Scrie răspuns