Import facturi emise si primite

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
craciuna142

Import facturi emise si primite

#1 Mesaj de craciuna142 »

Buna seara,
Am urmatoarea situatie:
Client care activeaza de peste 15ani in programul saga, isi tine "contabilitatea" (cu ghilimele de rigoare) in program, vanzari (cantitativ valoric), intrari (cantitativ - valoric) casa, banca, salarii si asa mai departe.
Eu tin contabilitatea tot in programul saga, evident pe alta licenta, dar stocurile le am global valoric, mentionez ca este un client cu peste 2000 de facturi emise lunar si un numar considerabil de mare de articole de marfa. Nu am lucrat pe export-import tocmai din cauza problemelor de la ei din program.
A venit peste noi D406, pe care o trimit fara probleme pana la stocuri....
Acum, ideea mea a fost sa trec si in programul meu la gestiune cantitativ valorica, si m-am gandit in felul urmator:
1. creez la mine in program gestiunea cantitativ valorica, import de la ei articolele, si fac trecerea de la global la catitativ la 01.01.2024
2. pun baza mea de date in calculatorul lor, cu gestiunea facuta la punctul 1, evident pe o firma nou creata, si ei o sa lucreze de acum inainte pe noua firma cu noile informatii
3. import de la ei iesirile si intrarile in fiecare luna - AICI ESTE PROBLEMA, suntem deja in 08.02.2024 si eu ma gandeam ca pot sa import vanzarile si intrarile pe ianuarie din programul vechi al lor, dar nu se poate, deoarece avem coduri diferite pe parteneri.
Intrebare:
Ce solutii exista sa "pupam" cumva codurile de partener din cele 2 programe, mentionz ca sunt aproximativ 5000 de clienti, multe persoane fizice, iar in baza lor de date acestia sunt introdusi absolut haotic in functie de ce nevoi au avut ei...?

tomac

Re: Import facturi emise si primite

#2 Mesaj de tomac »

Vă recomand să uniți bazele de date. Și puteți face asta importând stocurile și apoi făcând import din arhivă.

eventual făcând asta pe o bază nouă unde preluați soldurile contabile.

Și fie migrați în WEB fie lucrați în client-server.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stanc94

Re: Import facturi emise si primite

#3 Mesaj de stanc94 »

Buna ziua! Sunt si eu in aceeasi situatie, as vrea sa unesc bazele de date de la client si de la mine, ambii lucrand in Saga. Pentru ca avem nomenclatoare diferite la furnizori si clienti, trebuie in prima faza sa creez o firma noua unde sa preiau furnizorii si clientii cum sunt in baza de date a clientului. Problema e ca eu nu pot face import din arhiva lor, deoarece eu am baza de date standard, ei client-server, avand mai multe calculatoare in retea si imi da eroare. Din ce ecran din programul Saga de la ei imi pot trimite ei stocurile, ca eu sa le pot prelua din ecranul de "Preluare stocuri initiale" din excel? Multumesc mult.

Scrie răspuns