Buna ziua,
La un SRL am facturi de carburanti din UE .Nu ma lasa sa inregistrez decat cu taxare inversa si ii duce in D390 si nu trebuie. Daca selectez factura primesc mesajul ,, facturie din UE trebuie sa fie cu taxare inversa " Mentionez ca masinile doar alimenteaza cu carburanti nu si transporta carburanti in tara. Facturile sunt de la DKV EURO SERVICE . Am factura cu cod de TVA pe fiecare tara si un e - document centralizator. Ma puteti ajuta cu o indrumare ?
Multumesc frumos!
Facturi carburanti DKV UE
Re: Facturi carburanti DKV UE
Inregistrezi facturile emise (cu tot cu TVA) pe cont de cheltuieli (6022 combustibil) prin Intrari-Valuta fara taxare inversa.
Bună ziua,
Am următoarea situație: am primit un e-document centralizator și o e-factură de afaceri conform procedurii Reverse Charge pentru prestări de servicii în România. Documentele sunt emise de DKV, cu codul de TVA: DE119375450. Pe e-document am valoarea doar în euro, iar pe e-factură este indicată atât valoarea în euro, cât și echivalentul în lei. Cu toate acestea, la "valuta locală" este menționat euro. La total valoare fără TVA am suma de 113,73 lei, iar la total în valuta de plată apare echivalentul de 22,85 euro.
Eu sunt plătitor de TVA în România, iar întrebările mele sunt următoarele:
1. După ce valută trebuie să mă ghidez la înregistrarea facturii?
2. În ce meniu ar trebui să înregistrez această factură?
3. Cum înregistrez această factură în SAGA, având în vedere mecanismul de taxare inversă?
Mulțumesc!
Am următoarea situație: am primit un e-document centralizator și o e-factură de afaceri conform procedurii Reverse Charge pentru prestări de servicii în România. Documentele sunt emise de DKV, cu codul de TVA: DE119375450. Pe e-document am valoarea doar în euro, iar pe e-factură este indicată atât valoarea în euro, cât și echivalentul în lei. Cu toate acestea, la "valuta locală" este menționat euro. La total valoare fără TVA am suma de 113,73 lei, iar la total în valuta de plată apare echivalentul de 22,85 euro.
Eu sunt plătitor de TVA în România, iar întrebările mele sunt următoarele:
1. După ce valută trebuie să mă ghidez la înregistrarea facturii?
2. În ce meniu ar trebui să înregistrez această factură?
3. Cum înregistrez această factură în SAGA, având în vedere mecanismul de taxare inversă?
Mulțumesc!
Nu e corect intocmita factura. DKV are reprezentant fiscal in Romania-RO21892778 si pt servicii in Romania trebuia factura ca la intern cu TVA normal. Vezi si aici: https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?p=310478#p310478