Buna ziua! Situatie noua pt mine, motiv pt care va cer ajutorul.
Pt efectuarea unei achizitii marfa - import din China, primesc factura pe 24.05.2024 in valoare de 18000 USD, fara TVA, fara DVI. Se fac doua plati in valuta (partial fara sa se achite marfa). Marfa va fi livrata pe la sf lunii august.
Inregistrand la intrari-valuta imi calculeaza si TVA, acesta fiind evidentiat si in jurnalul de cumparari.
327=401 18000 USD
4426=462 19% USD (echivalentul in lei).
Va rog sa-mi spuneti daca este corecta inregistrarea pe care am facut-o.
Si in momentul in care voi primi DVI-ul cum procedez?
327=401 cu minus si % 401cu plus?
Multumesc pt raspunsurile pe care mi le veti da.
Inregistrare import China
-
Re: Inregistrare import China
1 .In debitul contului 327 se inregistreaza valoarea stocurilor cumparate.
2. Platile efectuate reprezinta avansuri in contul transportului, riscurilor, etc. conform conditiilor INCOTERMS.
3. Inregistrarea in ecranul Intrari-valuta(import) se va face dupa efectuarea formulalitatilor de import si plata in vama a drepturilor de import.
2. Platile efectuate reprezinta avansuri in contul transportului, riscurilor, etc. conform conditiilor INCOTERMS.
3. Inregistrarea in ecranul Intrari-valuta(import) se va face dupa efectuarea formulalitatilor de import si plata in vama a drepturilor de import.
-
327=401 18000 USD: Deci acest articol il fac in "articole contabile" fara ca sa intru in "intrari-valuta" acum la primirea facturii?
Multumesc mult pt raspuns!
Multumesc mult pt raspuns!
Înregistrați intrarea respectivă prin 327, dar fără a pune TVA în detalii și nu vă mai calculează TVA.
La data DVI, operați o stornare a facturii inițiale apoi operați factura pe 371 cu TVA calculat în vamă.
La data DVI, operați o stornare a facturii inițiale apoi operați factura pe 371 cu TVA calculat în vamă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua, va rog daca reusiti sa ma ajutati si pe mine intr-o situatie.
In actele primite spre prelucrare ale lunii Mai, am o factura de la o firma nou infiintata in Anglia care a facturat marfa valoric fara TVA sau vreo informatiie privitoare la TVA pe document (cod de TVA CHE-181.015.359 MWST-tare greu am gasit ceva informatii). Am intrebat clientul si mi-a comunicat ca marfa a fost primita in Romania, livrare prin DHL expeditie din Germania (The goods are coming from Germany and are managed by the third-party logistics company Schuon GmbH).
Acum vine intrebarea, eu cum tratez si inregistrez in saga factura, achizitia? Nu am alte detalii
Multumesc dragi colegi, este o speta noua si sincer la mica mea experienta...ma depaseste
In actele primite spre prelucrare ale lunii Mai, am o factura de la o firma nou infiintata in Anglia care a facturat marfa valoric fara TVA sau vreo informatiie privitoare la TVA pe document (cod de TVA CHE-181.015.359 MWST-tare greu am gasit ceva informatii). Am intrebat clientul si mi-a comunicat ca marfa a fost primita in Romania, livrare prin DHL expeditie din Germania (The goods are coming from Germany and are managed by the third-party logistics company Schuon GmbH).
Acum vine intrebarea, eu cum tratez si inregistrez in saga factura, achizitia? Nu am alte detalii

Multumesc dragi colegi, este o speta noua si sincer la mica mea experienta...ma depaseste