buna ziua
o societate platitoare de tva ,care are magazin online livreaza marfa catre clienti din UE (Ungaria) .Societatea a depasit 10000 euro si este inregistrata in OOS .
Va rog frumos sa mi spuneti daca e corect:
1-livrare catre clienti persoane fizice - facturare cu tva (cota tva din tara de livrare 27%)- se declara in decl.398
2-livrare catre clienti persoane juridice neplatitoare tva - neainregistrate in VIES -facturare cu tva (cota tva din tara de livrare 27%)- se declara in decl.398
3-livrare catre clienti persoane juridice inregistrate in VIES -facturare fara tva (taxare inversa)- se declara in decl.390
multumesc mult pentru raspuns
livrare intracomunitara
Re: livrare intracomunitara
Buna ziua,ma puteti ajuta?
Da, este corect.
Cele ce se declară în OSS se vor opera pe ieșiri valută folosindu-se tipul "X"
Cele ce se declară în OSS se vor opera pe ieșiri valută folosindu-se tipul "X"
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna seara,
Am preluat un client nou,factureaza servicii "remote office management"catre Estonia.
Factura o emite in lei.Firma din Romania trebuie sa obtina cod special tva si sa completam decont special tva?
Factura o inregistrez in ecranul "Iesiri valuta"?
La momentul 30.06.2024 societatea are servicii facturate de peste 10000 euro .Firma din Estonia are cod valid de tva
Va multumesc!
Am preluat un client nou,factureaza servicii "remote office management"catre Estonia.
Factura o emite in lei.Firma din Romania trebuie sa obtina cod special tva si sa completam decont special tva?
Factura o inregistrez in ecranul "Iesiri valuta"?
La momentul 30.06.2024 societatea are servicii facturate de peste 10000 euro .Firma din Estonia are cod valid de tva
Va multumesc!