Prevederi OUG 59/2024 in cazul societatilor cooperative

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bogateang

Prevederi OUG 59/2024 in cazul societatilor cooperative

#1 Mesaj de bogateang »

Buna ziua! Imi fac si eu curaj si indraznesc sa pun o prima intrebare pe forum! Va rog tare mult, ma poate lamuri cineva si pe mine daca prevederile OUG nr. 59/2024, referitoare la cei 300 lei / luna neimpozabili, incepand cu salariile aferente lunii iulie 2024, se aplica SI in cadrul societatilor cooperative, unde salariatii sunt angajati in baza unei Conventii individuale de munca si NU in baza unui Contract de munca? Unele societati cooperative din tara au inceput sa aplice aceste prevederi, inclusiv pe site-ul UCECOM a aparut in iunie a.c. o nota de informare prin care se aduce la cunostinta majorarea sumei pentru care nu se datoreaza impozit pe venit si care nu se cuprinde in baza lunara de calcul al contributiilor sociale de la 200 lei la 300 lei / luna FARA insa a se preciza daca se aplica si societatilor cooperative (desi, daca nu s-ar aplica, de ce ar mai face cunoscute aceste prevederi)?! Multumesc!

ferenta192

Re: Prevederi OUG 59/2024 in cazul societatilor cooperative

#2 Mesaj de ferenta192 »

sursa: https://www.sagasoftware.ro/salariul-minim-iulie-2024/

" Eva
June 24, 2024 at 17:44

Buna ziua! Stiti cumva daca pragul de 300 lei neimpozabili se aplica si in cadrul societatilor cooperative mestesugaresti, unde salariatii sunt incadrati in baza unei conventii individuale de munca si nu a unui contract de munca? Multumesc mult!

Cristi
June 24, 2024 at 23:01

Nu li se aplică. Dar nici salariul minim nu li se aplică. "
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

bogateang

#3 Mesaj de bogateang »

Multumesc pentru raspuns! Apreciez!
Dar totusi..... ma intriga, in continuare, de ce ar fi postat pe site-ul lor cei de la UCECOM acel "buletin informativ", in care anunta despre majorarea sumei pentru care nu se datoreaza impozit pe venit si care nu se include in baza lunara de calcul a contributiilor, daca acele prevederi NU ni se aplica si noua, celor din cooperatie?  :roll:

ferenta192

#4 Mesaj de ferenta192 »

Poate pentru ca lucreaza acolo si angajati in baza Codului Muncii, cu contract individual de munca, nu numai cu conventii individuale de munca...Zic si eu...
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

sau le scrieți la UCECOM și îi întrebați.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

bogateang

#6 Mesaj de bogateang »

Am intrebat. Nefiind, insa, afiliati nici la UCECOM, nici la UJCM-ul local, nu ni se poate raspunde. :shock: Asa am ajuns sa fim nevoiti sa cautam raspunsurile pe... net. :oops:

Scrie răspuns