Vreau sa ma consult si cu dvs. in legatura cu veniturile din festivale ONG.
Un ONG organizeaza un festival muzical pt copii. In statutul ONG-ului scrie "organizarea de festival national pentru copii si adolescenti".
Participantii depun o taxa de participare , majoritatea au trecut taxa de participare dar au fost si care au trecut donatie sau doar un nume.
1.Cum tratez veniturile din aceasta activitate? Sunt ele economice sau non economice in conditiile in care in statut scrie ca doar cu asta se ocupa?
2.Au inchiriat o sala unde se desfasoara festivalul insa nu se intra pe baza de bilete, intrare libera . Impozit pe venituri din spectacol nu intra in discutie?
3.Daca ar fi vb de impozit pe venit din spectacol, inteleg ca avem exceptie, sunt venituri neimpozabile - veniturile pentru care se datorează impozit pe spectacole;
4.Juratii o sa fie cu conventii civile, 10% impozit , dar daca suma este peste 19.800 lei opresc si partea de CASS?
5.Veniturile din premii , aici avem minori, impozitam sumele cu 10% pe CNP parinte?
6.Pt conventii si premii la anul o sa avem declaratie 205?
*La asistenta contribuabili am sunat insa au interpretari diferite si mi-au propus sa lansez intrebarea prin formularul de contact insa pana raspund ei trece si festivalul si am indraznit sa intreb aici poate ati mai avut caz.
Multumesc anticipat