Facturi din e-Factura

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
stanilap

Facturi din e-Factura

#1 Mesaj de stanilap »

Salutare. Intrucat facturile din SPV sunt considerate acum cele de referinta in contabilitate, va intreb daca voi le listati si le atasati celor fizice, care inca mai circula sau nu e nevoie de asta? E suficient sa verifici daca factura respectiva a fost trimisa in e-Factura si eventual sa-i notezi ID-ul de incarcare sau sa o salvezi intr-un fisier ca pdf? Ma gandesc cata risipa de timp, hartie, toner si de curent ar fi daca ar trebui sa descarci toate facturile primite in SPV si sa le atasezi si pe ele. Voi cum procedati? Multumesc.

balazse

Re: Facturi din e-Factura

#2 Mesaj de balazse »

Daca le-ai primit tiparit, verifici sa fi primit prin e-factura.
Programul descarca fisierul xml cu factura si separat semnatura ANAF, aia este baza, si nu fisierul pdf.

neagun580

#3 Mesaj de neagun580 »

Buna ziua!
Daca am primit in SPV in luna august , facturi cu data de emitere iulie , trebuie sa le inregistrez in decontul de TVA al lunii iulie sau august?
Multumesc!

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Acum depinde cand ai inchis luna iulie si ai transmis declaratiile.
Daca le-ai primit inaite de depunerea declaratiilor, care in mod normal nu il depui anterior de 10 a lunii, dar pot exista si exceptii, atunci trebuia sa le introduci pe luna iulie, iar daca le-ai primit dupa depunerea declaratiilor ramane pe luna august.
Totusi de ce nu oferi detalii despre data exacta a transmiterii in SPV si data facturii?

Scrie răspuns