Marfa trimisa in custodie
Marfa trimisa in custodie
Buna ziua!
Unde as putea sa operez in Saga urmatoarea operatiune?
Trimit marfa la o societate in custodie, din lipsa de spatiu pentru o perioada de maxim o luna dupa care o voi aduce inapoi in
depozitul meu.
Multumesc anticipat!
Unde as putea sa operez in Saga urmatoarea operatiune?
Trimit marfa la o societate in custodie, din lipsa de spatiu pentru o perioada de maxim o luna dupa care o voi aduce inapoi in
depozitul meu.
Multumesc anticipat!
Re: Marfa trimisa in custodie
Operați un aviz pe un client pe care îl creați folosind la cont în nomenclatorul de clienți, contul 357 în loc de 4111.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am incercat sa creez un client folosind în nomenclatorul de clienți contul 357 în loc de 4111, dar daca eu mai am clientul respectiv creat imi zice ca am deja clientul respectiv creat si nu stiu daca e ok?
-
Buna ziua!
O firma da in custodie un obiect de inventar, "OBIECT".
Dupa cum am citit pe forum am creat un client, "CLIENTUL - CUSTODIE", cont analitic 351.CLIENTUL.
In iesiri selectez tipul aviz.
Nu pot totusi adauga obiectul de inventar "OBIECT" pe aviz, intrucat nu este vandabil.
In tipuri de articole/servicii am adaugat "obiecte de inventar in custodie", vandabil, cont venituri 707.
In acest tip de articole am transferat obiectul de inventar.
Am obtinut nota contabila: 351.CLIENTUL = 303.
Este ok asa, sau se putea si altfel?
Multumesc!
O firma da in custodie un obiect de inventar, "OBIECT".
Dupa cum am citit pe forum am creat un client, "CLIENTUL - CUSTODIE", cont analitic 351.CLIENTUL.
In iesiri selectez tipul aviz.
Nu pot totusi adauga obiectul de inventar "OBIECT" pe aviz, intrucat nu este vandabil.
In tipuri de articole/servicii am adaugat "obiecte de inventar in custodie", vandabil, cont venituri 707.
In acest tip de articole am transferat obiectul de inventar.
Am obtinut nota contabila: 351.CLIENTUL = 303.
Este ok asa, sau se putea si altfel?
Multumesc!
Eu as modifica acel tip astfel:
- cont articol: 8031;
- cheltuieli: 999;
- venituri: 8031.
Bifa la:
- aprovizionabil;
- vandabil.
Clientul creat il treci pe cont analitic: 999.
Bunul nu il trimiti in prelucrare, ci doar in costodie, adica poti considera ca l-ai dat in consum, o data ce l-ai predat in folosinta clientului.
- cont articol: 8031;
- cheltuieli: 999;
- venituri: 8031.
Bifa la:
- aprovizionabil;
- vandabil.
Clientul creat il treci pe cont analitic: 999.
Bunul nu il trimiti in prelucrare, ci doar in costodie, adica poti considera ca l-ai dat in consum, o data ce l-ai predat in folosinta clientului.
-
Initial mi s-a parut ca nu merge.
Obiectul de inventar il aveam deja in intrari in contul 303.
L-am transferul in "obiecte de inventar in custodie" (cont articol 8031), iar saga nu a facut nici o nota contabila si am ramas cu sold in 303.
La inchidere luna, la inregistrare operatii aferente stocurilor a facut notele contabile:
- 999 = 8031 (avizul)
- 8031 = 303 (transferul)
Pare a fi ok.
Multumesc!
Obiectul de inventar il aveam deja in intrari in contul 303.
L-am transferul in "obiecte de inventar in custodie" (cont articol 8031), iar saga nu a facut nici o nota contabila si am ramas cu sold in 303.
La inchidere luna, la inregistrare operatii aferente stocurilor a facut notele contabile:
- 999 = 8031 (avizul)
- 8031 = 303 (transferul)
Pare a fi ok.
Multumesc!
Ti se pare ok nota contabila 8031=303? Nu crezi ca ti se va deregla balanta?
Nu inteleg de ce faci transfer?
Obiectul de inventar il dai in consum, iar noul articol (pui ceve in plus la denumire, pentru a putea fi diferentiat) il adaugi pe "stoc" prin operatii speciale.
Nu inteleg de ce faci transfer?
Obiectul de inventar il dai in consum, iar noul articol (pui ceve in plus la denumire, pentru a putea fi diferentiat) il adaugi pe "stoc" prin operatii speciale.
-
Da, asa am sa fac.
Multumesc.
Multumesc.