Restiturie creditare administrator

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
miclausm382

Restiturie creditare administrator

#1 Mesaj de miclausm382 »

Buna, am de facut o restitire creditare administartor/asociat. Administratorul a creditat firma(4551) prin contul 5311(casa) inainte sa intre in vigoare legea de anul trecut in care esti obligat ca aceste operatiuni sa le faci prin banca(5121). Cum realizez operatiunea in saga ? Obtiunea jurnal de banca -> inregistrare opratiune :4551 cu 5121 cu suma respectiva? La jurnal de banca nu mai ai acele obtiuni ca la registru de casa ai acele operatiuni DI respectiv DP.

balazse

Re: Restiturie creditare administrator

#2 Mesaj de balazse »

Ii normal sa nu ai butoanele "DI"/"DP" la jurnal de banca, deoarece acolo vei inregistra extrasul de cont.
La restituire vei efectua o plata prin virament bancar din contul firmei in contul asociatului care a creditat unitatea.

miclausm382

#3 Mesaj de miclausm382 »

balazse scrie: Mie Sep 04, 2024 12:45 pm Ii normal sa nu ai butoanele "DI"/"DP" la jurnal de banca, deoarece acolo vei inregistra extrasul de cont.
La restituire vei efectua o plata prin virament bancar din contul firmei in contul asociatului care a creditat unitatea.
Este nevoie sa ma duc la banca pt a face viramentul sau se poate face de pe aplicatie telefon banca? ( cum sunt mai batran intodeauna am asociat viramentul cu prezenta la banca :( )

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Nu, daca ai internet banking/mobile banking poti efectua plata ca orice plata la un furnizor.

miclausm382

#5 Mesaj de miclausm382 »

balazse scrie: Mie Sep 04, 2024 2:17 pm Nu, daca ai internet banking/mobile banking poti efectua plata ca orice plata la un furnizor.
Multumesc.

Scrie răspuns