Scoatere din gestiune marfa

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
radulescur594

Scoatere din gestiune marfa

#1 Mesaj de radulescur594 »

Salutare!

Va rog sa ma indrumati daca procedez corect pentru scoaterea din gestiune a marfurilor trimise la client in custodie, primite inapoi de la client si predate unei firme de gestionare deseuri in vederea distrugerii. Este vorba de marfuri - subansamble de PC, am gestiunea cantitativ valorica.

1. revenire marfa in gestiune mea(retur de la client), pe baza de Aviz cu minus, pe care se face mentiunea "Fara Factura - marfa in custodie conform Proces Verbal":
371=357 la valoarea initiala de achizitie a marfurilor

2. scoatere din gestiune marfa pe baza procesului verbal de predare primire intocmit de firma de gestionare deseuri in vederea distrugerii:
607=371 la valoarea initiala de achizitie a marfurilor; avand gestiunea cantitaiv valorica se face descarcarea SAGA->Alte operatiuni cu stocuri->Operatii Speciale

valoarea din 607 - Cheltuiala este deductibila la calculul impozitului pe profit

TVA-ul dedus initial la achizitia marfurilor nu se ajusteaza(nu se mai calculeaza tva pentru marfurile scoase din gestiune), chiar daca marfurile au fost achizitionate intracomunitar cu taxare inversa.

Va rog sa ma corectati daca am gresit ceva.

Va multumesc mult!

tomac

Re: Scoatere din gestiune marfa

#2 Mesaj de tomac »

Este corect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

radulescur594

Re: Scoatere din gestiune marfa

#3 Mesaj de radulescur594 »

Va multumesc pentru raspuns!

Scrie răspuns