e-factura tip factura cod B3 751 scop contabil
Re: e-factura tip factura cod B3 751 scop contabil
Alegi la „Configurare societăți” o casă de marcat și apoi în „Ieșiri” apeși „Tipărire bon fiscal...” și „Renunț”.
-
Cred ca problemele apar doar daca factura este emisa la o data, se transmite prin spv, cu codul 380, apoi, la ceva timp se face incasarea facturii cu bon fiscal (cu butonul: "tiparire bon fiscal").
In acest caz nu cred ca mai are cum sa se schimba acel cod din 380 in 751, asa ca cel mai probabil suma respectiva se va dubla.
Daca se va transmite prin SPV abia dupa incasare, codul folosit va fi 751 si suma nu va fi dublata.
De la contabilitate, ni s-a spus sa facem incasare cu casa de marcat, si la facturile emise cu timp in urma, ca asta e ideea ANAF, sa aiba acolo incasarile. E drept, ca discutia a avut loc inainte de implementarea e-factura.
Acum, recomandarea este sa facem din nou chitante la incasarea facturilor emise si deja incarcate in SPV.
Ar fi bune si alte pareri legate de acest subiect.
In acest caz nu cred ca mai are cum sa se schimba acel cod din 380 in 751, asa ca cel mai probabil suma respectiva se va dubla.
Daca se va transmite prin SPV abia dupa incasare, codul folosit va fi 751 si suma nu va fi dublata.
De la contabilitate, ni s-a spus sa facem incasare cu casa de marcat, si la facturile emise cu timp in urma, ca asta e ideea ANAF, sa aiba acolo incasarile. E drept, ca discutia a avut loc inainte de implementarea e-factura.
Acum, recomandarea este sa facem din nou chitante la incasarea facturilor emise si deja incarcate in SPV.
Ar fi bune si alte pareri legate de acest subiect.
buna ziua
Am o problema cu aceste facturi incasate cu bon fiscal.Daca as avea o factura cu 3 bonuri trecute pe Zsi pentru un bon s-ar emite bon fiscal n-ar fi problema,stiu sa fac.Problema mea apare cand am un Z cu 73 bonuri emise si cand pentru 10 din ele trebuie sa emit facturi.Aici nu ma descurc.Devalidez Z -etul diminuez si incasez. numarul de bonuri cu 1 bon pentru care emit factura Pentru a 2 factura pe care o incasez tot cu bon fiscal o iau de la capat? E munca de Sisif mai ales ca am 30/31 Z si pentru fiecare emit cate 10,12 facturi.Cum as putea sa-mi usurez muna ca-ncep sa ma urc pe pereti.Nu stiu daca m-am facut inteleasa.Va rog sa-mi dati un sfat
Multumesc
Am o problema cu aceste facturi incasate cu bon fiscal.Daca as avea o factura cu 3 bonuri trecute pe Zsi pentru un bon s-ar emite bon fiscal n-ar fi problema,stiu sa fac.Problema mea apare cand am un Z cu 73 bonuri emise si cand pentru 10 din ele trebuie sa emit facturi.Aici nu ma descurc.Devalidez Z -etul diminuez si incasez. numarul de bonuri cu 1 bon pentru care emit factura Pentru a 2 factura pe care o incasez tot cu bon fiscal o iau de la capat? E munca de Sisif mai ales ca am 30/31 Z si pentru fiecare emit cate 10,12 facturi.Cum as putea sa-mi usurez muna ca-ncep sa ma urc pe pereti.Nu stiu daca m-am facut inteleasa.Va rog sa-mi dati un sfat
Multumesc
Va rog sa ma ajutati cu pasi exacti in intocmirea si transmiterea in SPV unei facturi aferente unui bon fiscal.
Din ce am inteles pana acum.
1. alegerea casa de marcat in configurare societati
2. inregistrare z casa de marcat tip 'B' cu valoarea Z casa
obs- aici trebuie sa pun valoarea totala, deoarece aceasta se duce in jurnalul de vanzari si nu voe mai fi diferente pe e-tva si saf-t
3. inregistrare factura aferent bf casa marcat tip "necompletat";
obs- aici trebuie ca operatiunea sa nu genereze note contabile , oare ce tip trebuie selectat la emiterea facturii
4. listare bon cu generare factura cod 751- aici nu am prea inteles, poate ma ajuta cineva cu pasi
obs. oare cum pot sa verific inainte sa trimit e-factura ca e codul corect 751
Din ce am inteles pana acum.
1. alegerea casa de marcat in configurare societati
2. inregistrare z casa de marcat tip 'B' cu valoarea Z casa
obs- aici trebuie sa pun valoarea totala, deoarece aceasta se duce in jurnalul de vanzari si nu voe mai fi diferente pe e-tva si saf-t
3. inregistrare factura aferent bf casa marcat tip "necompletat";
obs- aici trebuie ca operatiunea sa nu genereze note contabile , oare ce tip trebuie selectat la emiterea facturii
4. listare bon cu generare factura cod 751- aici nu am prea inteles, poate ma ajuta cineva cu pasi

obs. oare cum pot sa verific inainte sa trimit e-factura ca e codul corect 751
4. Nu se listează nimic decât dacă este casa de marcat efectiv legată la SAGA și bonurile fiscale se emit cu SAGA. Dacă nu se emit din SAGA atunci e suficient să se apese butonul "Tipărire bon fiscal" și imediat după aceea să se închidă ecranul ce apare.
Apăsarea acelui buton marchează factura ca fiind de tip 751.
Apăsarea acelui buton marchează factura ca fiind de tip 751.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Daca emit factura din Marketline aferenta unui bon fiscal, la preluarea in Saga pt transmitere in SPV, am observat ca pune tot codul 380. Ar trebui dat si aici inca o data "Tiparire bon fiscal" doar pt generararea codului 751?
Se va rezolva în curând. Până atunci, apăsați tipărire și închideți fereastra.
Probabil se va introduce un tip nou pentru aceste facturi să fie mai clar.
Probabil se va introduce un tip nou pentru aceste facturi să fie mai clar.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Stiti daca ultimile actualizari au rezolvat problema facturilor emise pt decontare ? Exista posibilitatea ca pe acestea sa apara codul tipului 751 ?
Eu am deschis subiectul in februarie si am trimis mesaj si la saga. Dar nu se rezolvase nimic in acest sens pana spre sfarsitul lunii mai. Nici acolo n-am rezolvat nimic, probabil n-au inteles ce doream.
In ultimile luni nu s-au emis facturi pt decontare .
Eu am deschis subiectul in februarie si am trimis mesaj si la saga. Dar nu se rezolvase nimic in acest sens pana spre sfarsitul lunii mai. Nici acolo n-am rezolvat nimic, probabil n-au inteles ce doream.
In ultimile luni nu s-au emis facturi pt decontare .
Se genereau facturi cu 751 dacă exista casă de marcat aleasă la configurare societăți și se apăsa butonul „Tipărire bon fiscal” din ieșiri.
Reactualizează. Acum s-a introdus tipul „f” pentru astfel de facturi. Nu mai trebuie apăsat butonul de tipărire.
Reactualizează. Acum s-a introdus tipul „f” pentru astfel de facturi. Nu mai trebuie apăsat butonul de tipărire.
-
Buna! Va rog sa imi spuneti si mie unde vad codul facturii 380,381,751? Incerc sa fac o factura care are si bon fiscal. aleg f dar nu vad undeva sa apara si codul 751. Va rog sa imi spuneti unde trebuie sa verific. Multumesc mult!
Cand mergi la "e-factura" si te pozitionezi pe factura apesi pe butonul "previzualizare e-factura".
-
Multumesc! Am gasit. M-am lamurit, pt cod 751 pun f si e ok in previzualizare cum mi-ati spus dvs, am vazut si pt 384 cum se face cu bifa pe rectificativ, dar pt cod 381- nu gasesc un cod potrivit pt 381.
Am facut factura normala dar cu minus si cand merg pe previzualizare e tot 380, nu 381. Va rog sa imi spuneti si pt 381- factura storno ( nu de corectie care este cod 384). Multumesc mult!
Am facut factura normala dar cu minus si cand merg pe previzualizare e tot 380, nu 381. Va rog sa imi spuneti si pt 381- factura storno ( nu de corectie care este cod 384). Multumesc mult!
-
Cum facem daca in lista de case de marcat din Saga lipseste tipul casei de marcat pe care il foloseste societatea? Un notariat foloseste casa de marcat Tremol S25 care nu este in lista.
Atunci se trimite e-mail echipei Saga.