Buna ziua!
Am mai multe gestiuni, fiecare cantitativ valorica, intre care se fac transferuri de articole (marfa). Probabil din aceasta cauza, apar situatii, mai ales la articole cum sunt legume, fructe, mezeluri etc. la care la epuizarea stocului in fisa apare stoc 0 si sold diferit de 0, cu plus sau minus. Valoarea este mica, de ordinil 0.01 , 0.1,0.2 insa nu cred ca este normal. Reglarea de descarcare nu ma ajute, cum ar trebui sa procedez, sa dispara aceste valori.
Multumesc
reglare descarcare
- chirigiui509
Re: reglare descarcare
Funcția de "reglare/descărcare" nu are menirea de a vă soluționa problema stocurilor negative sau diferențele mici rămase în urma vânzării. Rolul ei (extrem de important) este să "verifice și să corecteze" corelațiile dintre prețuri și cantități în cadrul înregistrărilor privind mișcarea stocurilor.
În cazul dumneavoastră, diferențele apărute în urma vânzării vrac a anumitor tipuri de produse se poate datora mai multor factori între care amintim:
- erori de cântărire la livrarea inițială (achiziția de la furnizor);
- toleranțe mari la cântărirea cantităților mici;
- diferențe datorate uzurii balanței sau utilizarea unor balanțe neinterfațate cu aplicația de vânzare;
- cântărirea mărfurilor concomitent cu ambalajul lor (hârtie, caserole...);
- procedurilor de păstrare/condiționare (aportul de apă, săruri);
- evaporării apei (în special) ca efect natural obiectiv;
- ...și or mai fi și altele.
Pentru soluționare, la finalizarea fiecărui lot, determinați diferențele înregistrate și efectuați corecția prin intermediul ecranului de OPERAȚI SPECIALE (submeniu al ALTE OPERATII CU STOCURI).
Funcțiile disponibile sunt de încărcare sau descărcare cantitativ/valorică.
Acordați atenție conturilor utilizate respectiv articolelor contabile generate în spatele operațiunii, din punct de vedere al tratamentului fiscal (...).
Succes!
În cazul dumneavoastră, diferențele apărute în urma vânzării vrac a anumitor tipuri de produse se poate datora mai multor factori între care amintim:
- erori de cântărire la livrarea inițială (achiziția de la furnizor);
- toleranțe mari la cântărirea cantităților mici;
- diferențe datorate uzurii balanței sau utilizarea unor balanțe neinterfațate cu aplicația de vânzare;
- cântărirea mărfurilor concomitent cu ambalajul lor (hârtie, caserole...);
- procedurilor de păstrare/condiționare (aportul de apă, săruri);
- evaporării apei (în special) ca efect natural obiectiv;
- ...și or mai fi și altele.
Pentru soluționare, la finalizarea fiecărui lot, determinați diferențele înregistrate și efectuați corecția prin intermediul ecranului de OPERAȚI SPECIALE (submeniu al ALTE OPERATII CU STOCURI).
Funcțiile disponibile sunt de încărcare sau descărcare cantitativ/valorică.
Acordați atenție conturilor utilizate respectiv articolelor contabile generate în spatele operațiunii, din punct de vedere al tratamentului fiscal (...).
Succes!
-
Re: reglare descarcare
Buna seara, va rog sa imi spuneti daca am inregistrat corect urmatoarea situatie. Am achizitionat mai multe echipamente pe care le-am introdus in contul 231, in final formand un mijloc fix(sistem).Apoi mij fix l-am inreg in ecranul de imobilitazri pt amortizare, cu suma totala a ct-lui 231, apoi am facut nota 231=2131 cu suma totala.Concomitent Am pus in functiune toate echipamentele din acest mijloc fix din Operatii speciale-alte operatii cu stocuri, am descarcat de acolo echipamentul si la cont coresp mi-a luat automat ct 231, si pretul si la explicatii am trecut punere in functiune. Nu-mi mai apar in stoc. Cum procedez daca vreau sa vand un echipament din acest mijloc fix?