Import factura UE cu articole noi

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ursane

Import factura UE cu articole noi

#1 Mesaj de ursane »

Ma lovesc de urmatoarea problema.

Vreau sa import o factura din UE (in format .xlsx) cu 300 de articole.
Daca toate articolele de pe factura deja exista, totul este perfect
..DAAAR..
Intre ele intotdeauna vor fi cateva care nu exista deja in Saga (vin pentru prima oara).

Observ ca in cazul asta importul se opreste din executie la primul articol care nu este deja prezent. Destul de neplacut. tinand cont ca trebuie din nou luat la mana Excelul .. vazut ce articol nu exista, eventual introdus ... iar import si iar se va opri la primul inexistent.

Exista undeva un log unde sa vad macar unde s-a oprit importul?
Pot verifica inainte cumva daca toate articolele exista astfel incat sa pot sa introduc eu dinainte articolele?
E posibil sa fie un prompt undeva unde sa te directioneze sa introduci articolele?

Sau macar sa spuna .. nu pot importa articolele, x, y, z, ele nu exista inca.

Mai e cineva in situatia asta?

Multumesc.

tomac

Re: Import factura UE cu articole noi

#2 Mesaj de tomac »

Știți că puteți importa prima dată articolele, în fișiere - articole? Și apoi nu mai aveți o problemă la import în intrări.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ursane

#3 Mesaj de ursane »

Nu stiam asta, multumesc, testez acum sa vad daca poate sa importe doar articolele care nu exista inca. In cele 300 am 3 ..sau 6 care nu exista inca.

Adica trebuie sa fac operatiunile astea de 2 ori ... sa import mai intai toate articolele din factura .. ca sa rezolv problema articolelor inexistente.
Si apoi sa import factura ... pare realizabil. de-aia as fi vrut sa am parola db-ului sa pot face eu acest query automat si sa aflu daca am sau n-am sau cate articole nu am introduse deja.

Multumesc

ursane

#4 Mesaj de ursane »

Chiar daca exista solutia de mai sus, cred in continuare ca trebuie sa dai un mesaj/warning/feedback userului, "ok, am facut importul pentru articolele x,y,z .. nu au fost gasite a,b,c".

Importul se termina ca si cum totul a fost ok, dar in factura in loc de 300 de pozitii sunt 295 .. pentru ca al 296-lea articol nu exista deja.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Acel import prezumă faptul că articolele există deja.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns