Buna Ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu bunuri livrate la client fara valoare, se da in folosinta o tableta de semnatura electonica.
Firma achizitioneaza tableta in valoare de 400 lei si preda clientului gratis,pentru folosinta.Sunt unii care pastreaza pe viata aceasta tableta si sunt unii care trimit inapoi tableta la expirare contract de folosinta...
Care este monografia corecta pentru aceste doua variante?
Eu am facut monografia urmatoare:
357-371 analitic/client 400 lei, avand in vedere ca clientul poate pastra aceasta tableta care a fost predata prin contract de folosinta si proces verbal de predare primire cum sting contul 357 si cand cu ce cont?
Sau exista alte monografie?
Astept pareri,va multumesc frumos!
Bunuri livrate la client cu contract de imprumut
Re: Bunuri livrate la client cu contract de imprumut
Va rog frumos un raspuns sau o mongrafie in legatura cu intrebarile mele, daca cineva ma paote ajuta!
Va multumesc frumos!
Va multumesc frumos!
Buna Ziua!
Ma puteti ajuta cu acest subiect...este cinveva care da in folosinta cu contract de imprumut la clienti bunuri?
Ma puteti ajuta cu acest subiect...este cinveva care da in folosinta cu contract de imprumut la clienti bunuri?
Nu ai cum sa dai asa un bun unui client fara nici-un document : trebuie un contract cu conditii : o dai definitiv si in schimb iti face reclama/publicitate, o dai pe o perioada si se intoarce, i-o facturezi daca o distruge....etc.
Functie de ce scrie in contract folosesti un anume cont : eu vad mai repede contul 354 nu 357 ca produsul e la tine nu e pe drum catre tine de la un furnizor - acest caz e daca se va reantoarce produsul la tine, daca sti sigur ca aceasta tableta nu se va mai intoarce niciodata in firma , o treci direct pe cheltuiala 6232 conform contract.
Functie de ce scrie in contract folosesti un anume cont : eu vad mai repede contul 354 nu 357 ca produsul e la tine nu e pe drum catre tine de la un furnizor - acest caz e daca se va reantoarce produsul la tine, daca sti sigur ca aceasta tableta nu se va mai intoarce niciodata in firma , o treci direct pe cheltuiala 6232 conform contract.
buna Ziua!
Bunul respectiv a fost predat pe baza de contract de imprumut de folosinta (comodat) si proces verbal de predare-primire.Da , contul 354 ar fi mai ok, atunci mut din contul 357 in contul 354 cele care se vor reintoarce in stoc, iar cele care nu se vor mai intoarce in firma le contabilizez in contul 6232 sau 6588?
Va multumesc frumos!
Bunul respectiv a fost predat pe baza de contract de imprumut de folosinta (comodat) si proces verbal de predare-primire.Da , contul 354 ar fi mai ok, atunci mut din contul 357 in contul 354 cele care se vor reintoarce in stoc, iar cele care nu se vor mai intoarce in firma le contabilizez in contul 6232 sau 6588?
Va multumesc frumos!