ASIGURAT STRAINATATE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
serbanv59

ASIGURAT STRAINATATE

#1 Mesaj de serbanv59 »

Buna ziua,

Daca eu vreau sa fac un imprumut pt un leasing si ma gireaza tatal meu care lucreaza cu ctr in strainatate dar,care aici in tara a declarat ca nu are venituri ,cei de la Anaf ,Cass pot vedea acest lucru in sistem?

Am inteles de la cineva ca,daca esti asigurat in strainatate poti fi scutit de CASS in tara adica nu trebuie sa declari veniturile din strainatate daca depui la Fisc formularularul 603 .
Intrebare: daca este angajat cu ctr in strainatate trebuie sa declare aici in tara prin forumlarul unic ca are venituri?

herganiec

Re: ASIGURAT STRAINATATE

#2 Mesaj de herganiec »

dacă este angajat cu contract în străinătate:
**Dacă este rezident fiscal în România:
-Declari veniturile din salarii în Declarația Unică.
-Dacă plătești contribuții sociale și impozit în străinătate, trebuie să prezinți dovada acestora pentru a beneficia de evitarea dublei impuneri.
-Depui Formularul 603 pentru scutirea de CASS, dacă ești asigurat în străinătate.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

serbanv59

#3 Mesaj de serbanv59 »

Si daca nu a declarat in tara ca are venituri in strainatate ?
daca nu a declarat si declara acum ,trebuie sa o faca din urma?s-au depune direct formularul 603 pentru scutirea CASS ?
In afara de CASS ,mai exista altceva?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

În cazul în care tatăl tău garantează un împrumut sau leasing, instituția financiară va solicita documente care să ateste veniturile sale.
Dacă el nu a declarat venituri în România și nu poate furniza o dovadă oficială a veniturilor (e.g., fluturași de salariu, contractul de muncă, sau alte documente), este posibil ca acest lucru să fie un obstacol pentru acceptarea garanției.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns