termen depunere d398

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
lupum263

termen depunere d398

#1 Mesaj de lupum263 »

buna ziua.Societate platitoare tva lunar ,inregistrata in OOS ,va rog sa mi spuneti declaratia 398 depune lunar sau trimestrial?
Eu am depus trimestrial dar am vazut comentarii ca se depune si lunar ,va rog frumos o explicatie.
va multumesc mult pentru raspuns.

herganiec

Re: termen depunere d398

#2 Mesaj de herganiec »

Cod fical:
1.Regimul special pentru vânzarea la distanță de bunuri importate din teritorii terțe sau țări terțe (art. 315^2): Dacă societatea utilizează acest regim special, declarația 398 se depune lunar. Termenul de depunere este până la sfârșitul lunii următoare încheierii perioadei fiscale, indiferent dacă au fost sau nu efectuate vânzări la distanță de bunuri importate în perioada respectivă.
2.Regimul UE (art. 315): Dacă societatea este înregistrată în România și utilizează acest regim pentru vânzări la distanță de bunuri și servicii către consumatori din alte state membre UE, declarația 398 se depune trimestrial. Termenul de depunere este până la sfârșitul lunii următoare încheierii fiecărui trimestru calendaristic, indiferent dacă au fost sau nu efectuate livrări de bunuri sau prestări de servicii în perioada respectivă.
D398 se depune lunar sau trimestrial, în funcție de regimul special de TVA aplicat de societatea dumneavoastră.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns