pomparaus scrie: ↑Dum Ian 05, 2025 7:10 pm
Atunci cand intrebi ceva pe forum, inseamna ca ceri ajutor : te citez "...referitoare la data NC 463=456: data bilantului sau data AGA?"
Repet..nu am intrebat nimic. Recititi postarea mea. Dar va multumesc pt amabilitatea de a schimba parerile.
@heresteanuc413: .. tu doar mai vrei sa iti confirme cineva ca ceea ce ai facut e "pe acolo" cat de cat, sa poti dormi linistit. Nu e asa ! @pomparaus a tot incercat sa iti explice cum e corect !
Acum, eu unul daca as fi in situatia ta, as devalida sept., oct. si noe. si in 30.09.2024 as inregistra 463=456 conform AGA (AGA fiind tot din 30.09.2024). In 29.12.2024 as face 456=446 si per total apare ca ati depus bilantul cu intarziere, aia e ... nu e dracul asa de negru, dar macar sunt evidentiate corect dividendele interimare in balanta din septembrie (balanta din care s-au preluat datele pentru bilantul interimar). ... parerea mea !
ovidiuo scrie: ↑Dum Ian 05, 2025 10:28 pm
@heresteanuc413: .. tu doar mai vrei sa iti confirme cineva ca ceea ce ai facut e "pe acolo" cat de cat, sa poti dormi linistit. Nu e asa ! @pomparaus a tot incercat sa iti explice cum e corect !
Acum, eu unul daca as fi in situatia ta, as devalida sept., oct. si noe. si in 30.09.2024 as inregistra 463=456 conform AGA (AGA fiind tot din 30.09.2024). In 29.12.2024 as face 456=446 si per total apare ca ati depus bilantul cu intarziere, aia e ... nu e dracul asa de negru, dar macar sunt evidentiate corect dividendele interimare in balanta din septembrie (balanta din care s-au preluat datele pentru bilantul interimar). ... parerea mea !
Buna ziua! Nu vreau sa-mi confirme nimeni nimic, cu tot respectul. Eu pot da oricand argumente de ce fac asa. Si pot face si ceea ce spuneti dvs, nefiind nevoie sa devalidez nicio luna. E de ajuns sa adaugi NC la luna respectiva. Repartizarea de dividende interimare nu afecteaza rezultatul financiar, ca sa fie nevoie recalcularea balantei. AGA este din 29.12. Nu am de ce s-o inregistrez la septembrie. Dar dividendele interimare sunt aferente lui septembrie.
Am o prevedere legala. Ce facem cu ce spune ea?
3) Repartizarea profitului se înregistrează în contabilitate pe destinații, după aprobarea situațiilor financiare anuale. Sumele aferente repartizărilor interimare de dividende se înregistrează în contabilitate și se reflectă în situațiile financiare interimare drept creanțe față de acționari, respectiv asociați.
"Cu tot respectul": INCREDIBIL!
Urmaresc topicul asta ca sa nu mai beau atata cafea, e metoda sigura sa iti cresti tensiunea.
E fix-pix data la care inregistrezi dividendele interimare, draga heresteanuc413.