emitere facturi fara bifa la TVAI
emitere facturi fara bifa la TVAI
La multi ani, dragilor! Am facut si eu o prostie. In luna decembrie am emis cateva facturi fara bifa la tva incasare si trebuia cu bifa. Facturile le-am urcat in e factura. Cum o repar eu acum? Daca stornez acum si reemit corect ar fi ok pt e factura dar ce fac ca o sa am de plata mult tva la decembrie si o sa am de recuperat la ianuarie. Nu ma duce capul cum sa "repar". Multumesc frumos!
Re: emitere facturi fara bifa la TVAI
exact cum ai zis.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Pt e factura da, cred ca asta e solutia dar nu as vrea sa platesc mai mult tva la decembrie si sa am de recuperat in ianuarie. As dori ca in decont sa am ca si cum as fi facut inregistrarile corect de prima data. Nu stiu daca se poate de aceea intreb
Nu se poate ceea ce vrei tu, mai ales de cand cu e-TVA .Revino la varianta anterioara 3.0.582 unde ai posibilitatea sa rectifici acele facturi : adica le lucrezi corect pe iesiri, apoi in e-factura pui bifa rectificativa si transmiti.
De cand cu 3.0.583 nu mai exista in e-factura iesiri bifa cu rectificativa - pt.ca "nu avea nici-o utilitate" a zis Saga - ba da, uite ca avea utilitate in asemenea cazuri.
Sa faci o salvare baze de date inainte de a reveni la acea versiune .
De cand cu 3.0.583 nu mai exista in e-factura iesiri bifa cu rectificativa - pt.ca "nu avea nici-o utilitate" a zis Saga - ba da, uite ca avea utilitate in asemenea cazuri.
Sa faci o salvare baze de date inainte de a reveni la acea versiune .
daca merg sa restaurez o arhiva mai veche tot versiunea 583 imi apare
Din actualizari saga (google) descarci versiunea mai veche.
cei de la Saga au spus ca nu se poate sa revin la varianta 582, sub nicio forma
Ba nu avea. Conform ghidului ANAF legat de utilizarea tipurilor de facturi rectificarea presupunea o factură de storno. Adică ai factura eronată, apoi o stornezi și apoi fie trimiți o a treia factură sau o a treia cu tip de rectificare efectul fiind același.
A apărut după aproape un an acel ghid și a clarificat lucrurile.
A apărut după aproape un an acel ghid și a clarificat lucrurile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Si cum ma sfatuiti sa procedez, domnule TomaC? Stornez si reemit facturile acum, asta imi este clar, dar cum fac ca o sa fie mult tva de achitat pentru luna decembrie ?( si o sa am de recuperat in ianuarie). Multumes frumos!
Stornați și refacturați cu data de 31/12.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am emis intre timp altele si am mers in continuare cu numarul facturilor.